23948sdkhjf

Kornskibe tøver om Ukraine trods høje fragtrater

Rederier, som er villige til at sejle fragtskibe over Sortehavet til Ukraine og hente laster af korn, får i øjeblikket tilbudt tre gange højere dagsrater, end hvis de sejler i Middelhavet. 

Alligevel tøver de.

Vi vil se det første fartøj, der går dertil og går sikkert ud Ioannis Spanos, handysize broker

Det skriver mediet Tradewinds.

Hovedparten af de omkring 15 kornskibe, som hidtil er afsejlet fra Ukraine, er skibe, som i forvejen lå i enten havnen i Odesa eller den nærliggende Chornomorsk. Kun et FN-skib er sejlet dertil for at laste korn og dernæst sejle til Østafrika.

Ifølge en Ioannis Spanos, der er handysize broker for Howe Robinson, er raterne tre gange højere i Sortehavet end i Middelhavet. Dagsraterne på fragtskibe i størrelserne 'handysize' og 'supramax' er ifølge ham oppe på mellem 30.000 og 45.000 dollar. 

De største rater fås for de mindre handysize-skibe, fordi de kan gå ind i østafrikanske havne, hvor flere lande lider stærkt under kornmangel.

Men mange i shippingbranchen tøver trods udsigten til indtjening, fordi de er nervøse.

- Mange er stadig skeptiske. De har ikke besluttet sig for, om de vil gøre det eller ej, af mange grunde som ’Hvordan vil det fungere?' Vi vil se det første fartøj, der går dertil og går sikkert ud. Vi vil se, hvad vi kan gøre med forsikring, besætningen, hvad som helst, siger Ioannis Spanos til Tradewinds.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141