23948sdkhjf

Esbjerg vil åbne havnen for borgere og turister

I dag har Esbjergs borgere og turister svært ved at opleve havnen. Den er spærret af med hegn og forbudsskilte.

Projektet skal være med til at binde havnen sammen med midtbyen Havnedirektør Dennis Jul Pedersen

Men nye planer skal åbne dele af havnen og gøre den attraktiv at besøge og opholde sig på. 

Det beretter TVSyd.

Ideen, som havnen selv står for, er gangbroer, der skal bygges ud i havnen. Ud i vandet. Men tørskoet. Et stort projekt, der nu skal i udbud. Men prisen ligger på et tocifret millionbeløb.

- Det ligner reb, der snor sig ind i hinanden og skal sýmbolisere et knob, netop fordi projektet skal være med til at binde havnen sammen med midtbyen, siger havnedirektør Dennis Jul Pedersen.

Den anden halvdel af projektet, står den private investor Pedersen Group A/S for. Firmaet sidder i forvejen på næsten hele kajområdet. Her er bygget store kontorbygninger. Her ligger to restauranter. Her ligger retsbygningen. Her er etableret et rekreativt område kalder Dokken City Beach. 

Her kommer mere fremover. Der er forslag om et grønt område, et skoleområde, et område for motion. Måske koncerter.

I mange år har politikere og andre talt om at binde by og havn sammen. En gangbro er der kommet som en del af ønsket. Gangbroen går fra midtbyen ned til den del af havneområdet, der altså administrativt også er en del af midtbyen.

To fonde, Lauritzen Fonden og Johan Hoffmann Fonden har økonomisk støttet projektet. Gangbroerne skal stå færdige i 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.126