23948sdkhjf

Nu forsvinder Mærsk Drilling fra havets overflade

Fra 4. oktober findes det engang så lovende danske borerigselskab Mærsk Drilling ikke længere. Hovedkontoret bliver flyttet fra Lyngby til Houston, og skiltene med Mærsk-navnet bliver pillet ned. 

Der sidder 300 medarbejdere i Lyngby, og dem bliver der brug for i de næste to års integration Claus Hemmingsen, bestyrelsesformand i Mærsk Drilling

Det blev til 50 år. I perioder var det en af de mest indtjenende virksomheder i A.P. Møller-koncernen, men nu er det slut.

Det skriver Berlingske i et interview med Claus Hemmingsen, bestyrelsesformand for selskabet og tidligere mangeårig direktør.

Fremover bliver alle aktiverne i Mærsk Drilling overført til det amerikanske selskab Noble, som den den danske virksomhed fusionerer med A.P. Møller Holding vil eje cirka 20 procent af aktierne af Noble, ligesom selskabet fremover vil være dobbelt børsnoteret i både USA og Danmark.

Hvad kommer der til at ske med medarbejderne i Danmark, spørger Berlingske-journalisten?

- Det er for tidligt at sige, men det er ingen hemmelighed, at vi mener, at det er det rigtige sted at have hovedkontoret i Houston. Samtidig bliver det Nobles direktør, som forsætter, og dermed bliver vægten flyttet mod Houston. Der sidder 300 medarbejdere i Lyngby, og dem bliver der brug for i de næste to års integration, svarer Claus Hemmingsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078