23948sdkhjf

Dansk krydstogtskib tilbageholdt med 23 sikkerhedsfejl

Det dansk-ejede krydstogtskib 'Ocean Atlantic' er blevet tilbageholdt af de norske søfartsmyndigheder på Svalbard, fordi de mener at have fundet 23 sikkerhedsfejl på skibet.

Havde der kun været tale om et hul i skroget, kunne det sandsynligvis være repareret hurtigt Dag Inge Aarhus, Sjøfartsdirektoratet,

Op imod 1.000 passagerer skulle i august og september være rejst med 'Ocean Atlantic' til isfjordene i Grønland, men den rejse må de nu se langt efter. 

Det skriver det grønlandske medie KNR.

Tilbageholdelsen bunder i 23 sikkerhedsbrister, som de norske søfartsmyndigheder mener at have fundet på skibet. Problemerne drejer sig blandt andet om fejl med brandalarmeringssystemet, hovedmotoren og nødudstyr, ligesom der er konstateret et hul i skroget, som resulterede i, at skibet tog vand ind.

Ejer og grundlægger af rejsebureauet Albatros Travel, Søren Rasmussen, som står bag salget af krydstogterne, kalder overfor det grønlandske medie situationen for ‘trist’, men afviser, at der skulle være andre problemer med skibet end et hul i skroget.

Den holdning afviser man dog helt og holdent i Norge.

- Havde der kun været tale om et hul i skroget, kunne det sandsynligvis være repareret hurtigt, og skibet kunne sejle igen, men der er mange andre problemer, siger kommunikationsrådgiver ved Sjøfartsdirektoratet, Dag Inge Aarhus, til det mediet Svalbardposten.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.161