23948sdkhjf

Dronefirma vil redde liv på havet

Droner bliver mere og mere udbredte, og hvis man skal tro en østjysk iværksætter, skal droner fremover også kunne hjælpe i redningsaktioner på havet

Droner til at fragte blodprøver, flyvende hjertestartere og drone-levering af reservedele til havvindmøller.

Når man så trykker på en knap, så vil den gå ud og eftersøge personen, der er faldet over bord Benjamin Mejnertz, medejer af Upteko

Ovenstående er blot tre nylige eksempler på, hvordan dronerne i den grad har indtaget Danmark. Og ifølge Benjamin Mejnertz, der selv bygger og udvikler droner, så har vi kun set toppen af drone-isbjerget.

- Det er enormt innovativt, og det er både enormt prisbesparende og tidsbesparende. Vi kommer til at kunne løse nogle ting, som vi ikke har kunnet gøre tidligere, siger Benjamin Mejnertz, medejer og stifter af Upteko.

Virksomheden har hovedkontor i Skanderborg, og de har udviklet en ny, maritim drone, der skal gøre livet lettere for kaptajnen på de store skibe.

Når skibet skal lægges til kaj, trykker kaptajnen på en knap, så dronen bliver sendt i luften. Den følger skibet ind og fungerer som et professionelt bakkamera, der sikrer, at skibet kommer sikkert i havn.

- Det var ikke noget, man kunne for nogle måneder siden. Det er ganske nyt, siger Benjamin Mejnertz til TV2 Østjylland.

Og det stopper ikke der. Næste mål er at udvikle en drone, der kan hjælpe med at finde personer, der falder over bord.

- På sigt vil vi gerne lave search and rescue, så hvis en person falder over bord, behøver man ikke ringe til en kysthelikopter, fordi man på en måde har sin egen off-shore helikopter. Når man så trykker på en knap, så vil den gå ud og eftersøge personen, der er faldet over bord, siger Benjamin Mejnertz.

De seneste måneder har medierne fortalt om en række nye droner med smarte funktioner. På Ærø fik man i maj landets første sundhedsdrone, som kan fragte blandt andet blodprøver mellem Ærø og sygehuset i Svendborg.

I juni blev en hjertestarter-drone præsenteret i Nordjylland. Via et GPS-signal og et kamera kan dronen flyve ud med en hjertestarter, hvis der er mistanke om, at en borger har hjertestop.

Og for en måneds tid siden kunne vi på TV2 Østjylland fortælle om en ny drone, der flyver reservedele ud til havvindmøller.

Ifølge Benjamin Mejnertz er det ikke tilfældigt, at de mange nye droner lige nu popper op i Danmark.

- Vi er et robotland i Danmark, og vi er meget, meget dygtige. Folk fra udlandet kigger meget i vores retning og vil gerne samarbejde, og det gør, at vi er innovative og driver en masse udvikling, siger Benjamin Mejnertz.

Det samme vil han også gøre med sin egen virksomhed. Den maritime drone skal kunne udføre så mange opgaver som muligt, og planen er at udvikle droner til endnu flere forskellige industrier.

- Det skal være så simpelt, at man kan nøjes med at gå hen at trykke på en knap, og så bliver den opgave, de her bedt dronen om, den bliver udført, siger Benjamin Mejnertz.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rusland roser dansk invitation til bjærgning ved Nord Stream
Aftale skal få brint til at flyde fra Danmark til Tyskland
Det højeste antal nogensinde: Biler og passagerer væltede indover kajen
Wrist Ship Supply sat til salg af kapitalfond
Fregatten Jylland reddet på ny finanslov
Isbrydere har været fast inventar i havn: Nu kommer der en løsning
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.126