23948sdkhjf

Mærsk køber aarhusiansk specialspeditør for 415 mio. kr.

Den aarhusianske logistikvirksomhed Martin Bencher Group med 31 kontorer i 23 lande og 170 ansatte bliver købt af Mærsk for 61 mio. dollar svarende til 415 mio. kroner.

...styrker vores evne til at levere projektlogistiktjenester til vores globale kunder Karsten Kildahl, Mærsk

Det oplyser Mærsk her til morgen.

Opkøbet skal styrke Mærsk i strategien om at vokse på transportmarkeder, hvor godset ikke kan være i en container, fordi det er alt for stort og tungt.

Det kan være dele til vindmøller, byggeriet, bilindustrien, papir- og papirmasse, energisektoren og lignende. Mærsk er i dag en lille spiller på de markeder, og opkøbet skal hjælpe rederikoncernen med at få større global markedsandel.

- Martin Bencher vil passe perfekt til Mærsk og vores integratorstrategi, hvilket styrker vores evne til at levere projektlogistiktjenester til vores globale kunder, siger Karsten Kildahl, Regional Managing Director for Europa i Mærsk.

Mærsk vil ud af nicherollen

Mærsk vil anvende opkøbet til at få nye kunder og flere af den slags opgaver, hvor Mærsk i dag kun er til stedet som nichespiller i Europa og Nordamerika.

- Udover at understøtte vores eksisterende kunders projektlogistikbehov, vil vi også være i stand til at levere et mere omfattende tilbud til en bred vifte af industrier, siger Karsten Kildahl.

Også fra Martin Becher Group lyder ambitionen om vækst.

- Kunder, der har behov for projektlogistik, er klar over de begrænsninger og udfordringer, de står over for, og søger strategiske partnere med tilstrækkelige ambitioner og styrke til at håndtere hele deres globale forsyningskæde nu og i de kommende år. Sammen med Mærsk vil vi have skalaen, engagementet og evnerne til at håndtere hele logistikarbejdet for kunder over hele verden – samt ekspandere til nye brancher, siger Peter Thorsø Jensen, administrerende direktør for Martin Bencher.

Opkøbet skal godkendes af myndighederne, inden det bliver en realitet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109