23948sdkhjf

Mærsk-aktier steg, mens regnskabet blev fremlagt

Mærsks B-aktie steg onsdag med 5,5 pct. til 21.270 kr. efter en stigning tirsdag på 2,1 pct. i kølvandet af selskabets opjustering tirsdag.

Tredje kvartal bliver ligeså stærkt som andet kvartal Ole Kjær Jensen, Sydbank

Stigningen er fortsat her torsdag formiddag. Aktiens kurs er i skrivende stund 22.000 kr., og den er således steget cirka 3,4 pct. siden i morges.

Broderparten af stigningen onsdag skete under og efter rederiets telekonference med investorer.

- Det kom frem på telekonferencen, at rederiet venter, at tredje kvartal bliver ligeså stærkt som andet kvartal. Dermed skal der ikke så høj indtjening i slutningen af året for at nå selskabets opjusterede forventning, oplyser afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen til MarketWire ifølge Ritzaus Bureau.

Der var efter tirsdagens opjustering fra rederiet ikke så meget overraskende i selve regnskabet.

Rederigiganten fortsatte helt som ventet med at løfte sin indtjening ganske markant i andet kvartal, hvor nettooverskuddet endte på godt 63 mia. kr. Det svarer til, at selskabet har tjent 28,9 mio. kr. i timen hver eneste dag gennem april, maj og juni.

For hele 2022 fastholdtes de forventninger, som Mærsk tirsdag opjusterede. Dermed sigtes der uændret mod et driftsoverskud før af- og nedskrivninger (Ebitda) på omkring 37 mia. dollar.

I forbindelse med regnskabet onsdag løftede Mærsk sit aktietilbagekøbsprogram med 500 mio. dollar om året, så der nu sigtes efter et tilbagekøb på 3 mia. dollar om året i perioden 2022-2025.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157