23948sdkhjf

DFDS åbner for passagerer mellem Irland og Frankrig

Det var med stor succes, at DFDS 2. januar 2021 åbnede ruten mellem Rosslare i Irland og Dunkirk i Frankrig. Den næsten øjeblikkelige succes skyldtes UK's formelle udtræden af EU et døgn før, hvorfor ruten hurtigt kom til at tjene som et Brexit-bypass for de irske vognmænd, der i stor stil tidligere havde anvendt ruterne over Det Irske Hav og de sydengelske havnebyer som en korridor til kontinentet.

Rosslare er i hjertet af det solrige sydøstlige Irland og en kort køretur fra Dublin og Cork, hvilket gør det til en meget populær destination Chris Parker, rutechef

I det første mere end halvandet år på ruten har DFDS dog alene solgt overfarten til trailere og lastbiler samt deres chauffører på trods af, at hovedparten af de anvendte skibe på ruten har været ro/pax-færger. Det vil sige reelle passagerfærger, der på andre af DFDS’ ruter også transporterer personbiler og gående passagerer.

Nu åbner DFDS imidlertid op for privatrejsende i bil på Irland – Dunkirk-ruten. Det sker allerede fra 5. august. Ifølge det danske rederi dog foreløbigt i en forsøgsperiode.

- Vi lancerede Rosslare-Dunkirk i januar 2021, og den har vist sig ekstremt populær blandt kunder, der ønsker at flytte varer mellem Irland og det europæiske kontinent uden at skulle bruge landbroen via Storbritannien.

- Tilføjelse af passagerservice til ruten vil styrke servicen yderligere, og vi forventer stor efterspørgsel fra feriegæster i Irland og i Nordeuropa. Rosslare er i hjertet af det solrige sydøstlige Irland og en kort køretur fra Dublin og Cork, hvilket gør det til en meget populær destination. Samtidigt vil irske kunder drage fordel af en direkte forbindelse til hjertet af Europa, siger Chris Parker, der er DFDS’ lokale chef for ruten.

Overfarten tager 24 timer. I følge DFDS starter priserne for privatkunder på 550 euro for en bil plus fire passagerer i en standardkahyt. I prisen er også alle måltider inkluderet.

Læs mere om: DFDS
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109