23948sdkhjf

Defekt landstrømsanlæg: Fregatter oser og støjer - naboer klager

Siden begyndelse af 2021 har fregatterne i Korsør Havn ikke kunnet anvende landstrømsanlægget, så motorerne kører i døgndrift for at holde skibene klar

Naboerne til Korsør Havn er godt trætte af røg og støj fra fregatterne i havnen. Motorerne kører døgnet rundt, hvilket både støjer og oser. Det landstrømsanlæg, der skulle spare på olien og motorerne, har siden begyndelsen af 2021 været i stykker og skal repareres. Men der har været udfordringer med levering af komponenter, så der er intet sket. Det skriver Sjællandske, der har talt med flere naboer om generne og beretter om naboernes klager over røgen og støjen fra fregatterne i havnen.

Styrelse beklager

Ifølge Sjællandske har kommunen også været ude og måle på støjen, der klart ligger over det tilladte niveau. Avisen har også forespurgt i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelsen, hvorunder havnen hører, om hvornår landstrømsanlægget kommer i gang igen - og her lyder svaret:
- Vi har gennem længere tid haft svært ved at skaffe de reservedele, vi skal bruge for at kunne reparere landstrømsanlæggene. Det er særligt levering af mikrochips, der er forsinket på grund af krigen i Ukraine, der giver udfordringer. Vi beklager de gener, der opleves, når fregatterne ligger til kaj ved Flådestation Korsør. Vi forventer, reservedelene bliver leveret, så de nødvendige anlæg kan være i drift i efteråret 2022, oplyser chef for Ejendomsstyrelsens Vedligeholdelsesafdeling Mai-Britt Beith til Sjællandske.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156