23948sdkhjf

Lange udsigter for nyt redningsfartøj til Nexø

Først en gang i 2026 eller 2027 vil redningsfartøjet ‘Leopold Rosenfeldt’ i Nexø kunne blive afløst af tidsvarende model

Redningsfartøjet ‘Leopold Rosenfeldt’ er hyppigt ramt af tekniske problemer, der betyder, at skibet ikke kan udføre sine normale opgaver inden for blandt andet søredning. Men nu er der håb forude for, at der kan komme en afløser engang mellem 2026 og 2027 for det 33 år gamle skib. Det oplyser TV 2/Bornholm, der har fået svar fra Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.

Ifølge styrelsen vil den i andet halvår af 2022 gå i gang med at anskaffe nye redningsbåde til Kystredningstjenesten. Ud over ‘Leopold Rosenfeldt’ skal der indkøbes seks nye redningsskibe.

Planerne om indkøb af nye fartøjer hjælper ikke Nexø her og nu, men Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse oplyser overfor TV 2/Bornholm, at der er planlagt 'et gennemgribende vedligeholdelsesforløb’ af ‘Leopold Rosenfeldt', hvilket betyder, at fartøjet kan opretholde sin operationelle status frem til det nye skib leveres.

Kystredningstjenesten i Danmark

  • Kystredningstjenestens 21 redningsstationer, der er placeret rundt langs de danske kyster, benytter sig af flere forskellige typer af redningsfartøjer.
  • De største er motorredningsbådene, som er mellem 16 og 23 meter lange.
  • Som supplement til motorredningsbådene anvender redningsstationerne en lille hurtigtgående redningsbåd kaldet en "FRB", som er 10-11 meter lang og i stand til at sejle helt kystnært med en fart på op til 45 knob.
  • Ud over redningsbådene har redningsstationerne også specialopbyggede redningskøretøjer, som er i stand til at foretage udrykninger langs de danske strande.

Kilde: Forsvaret.dk

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156