23948sdkhjf

Dybeste danske industrihavn til salg - igen

Ørsted fandt ingen nye købere til Stigsnæs Industrihavn. Slagelse Kommune havde ellers budt 53,5 millioner kroner

Energiselskabet Ørsted må ud i en ny omgang for at komme af med Stigsnæs Industrihavn på Vestsjælland. Selskabet har ellers tidligere fået et tilbud fra Slagelse Kommune på over 50 mio. kroner som selskabet har sagt nej til. Det skriver Tv2 Øst.

- Jeg tager til efterretning, at Ørsted ikke ønsker at fortsætte forhandlingerne med Slagelse Kommune, og at de nu vil igangsætte en ny udbudsproces, skriver borgmester Knud Vincents (V) i en meddelelse.

Havnen, der er Danmarks dybeste industrihavn har været til salg siden 2019, hvor Slagelse Kommune ifølge Tv2 Øst bød 120 mio. kr. under forudsætning af, at Ørsted rev kraftværket ned, men på daværende tidspunkt valgte Ørsted at gå videre med en anden mulighed. I det nye bud fra Slagelse Kommune vil kommunen sørge for at rive værket ned.

Ørsted bekræfter over for tv-stationen, at forhandlingerne med Slagelse Kommune er strandet:

- I forbindelse med vores dialog med Slagelse Kommune har vi modtaget et bud, som vi ikke ønsker at gå videre med. Vi har derfor besluttet at igangsætte en ny udbudsrunde i løbet af efteråret, oplyser senior manager Carsten Birkeland Kjær i en mail til Tv2 Øst.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156