23948sdkhjf

Northern Lights vælger leverandør af avanceret fjernstyringsløsning

Det bliver ABB, der skal stå for implementering af automationsløsninger til verdens første CCS-projekt i Norge

ABB har fået kontrakt med Aker Solutions om at levere el-, automations- og sikkerhedssystemer til Northern Lights-projektet, der er verdens første infrastruktur for CO2-transport og lagring. 

I projektet transporteres og lagres CO2 i reservoirer 2.600 meter under havbunden. Målet er at lagre over fem millioner tons CO2 om året svarende til udslip fra en million biler, oplyser ABB i en meddelelse.

Northern Lights er et joint venture mellem Equinor, Shell og TotalEnergies og er det første industrielle CCS-projekt med en åben infrastruktur til lagring af CO2 fra industrier i hele Europa.

Fjernstyring af terminal

Første fase af projektet forventes afsluttet medio 2024 og vil have kapacitet til permanent lagring af op til 1,5 millioner tons CO2 om året. I næste fase af projektet er ambitionen at udvide til over fem millioner tons om året.

ABB's drifts- og overvågningsløsning vil blandt andet gøre det muligt at fjernbetjene en ny CO2-opsamlingsterminal, hvilket har været afgørende for valget af ABB som leverandør, oplyser Kristin Glenna, projektleder for Northern Lights hos Aker Solutions.

Specialbyggede skibe skal transportere flydende CO2 fra udslipskilden til Northern Lights-terminalen i Øygarden i det vestlige Norge. Denne skal fjernstyres fra Equinors Sture-terminal, der ligger ca. 7 km derfra. For at muliggøre fjernkontrol vil ABB bygge en avanceret operatørstation på Northern Lights-terminalen, som skal fungere sammen med det centrale kontrolrum i Sture og give fjernkontol døgnet rundt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.171