23948sdkhjf

Fjernstyring af Hadsundbroen vækker bekymring

Det er slut med lokalt personale i tårnet på Hadsundbroen - fremover skal broen fjernstyres fra Aalborg

Det bekymrer borgmester i Mariagerfjord Kommune, Mogens Jespersen (V), at det er slut med den lokale betjening af Hadsundbroen, og at broen fremover skal fjernstyres fra Aalborg.

- Det er sikkerheden. Vi skal være sikre på, at elektronikken kan overtage med den samme sikkerhed, som når der sidder en brovagt dernede, siger han til Tv2 Nord.

Siden broen blev indviet i 1976 har broen været betjent af lokalt personale, der kunne holde øje med trafikken i Mariager Fjord og styre op- og nedlukning efter behov. Fremover sidder personalet i Aalborg, hvor de på en række store skærme kan følge med i, hvad der sker omkring broen, og hvornår der er behov for at broklapperne går op og ned.

Det er Vejdirektoratet, der har besluttet, at Hadsundbroen nu skal fjernstyres og herfra er meldingen, at der ikke er øget risiko forbundet med, at broen nu fjernstyres.

- Vi har lige så stille trænet os frem til det her. Brovagten har trænet i at bruge kameraerne i stedet for at bruge omgivelserne, og nu er de klar til at flytte til Aalborg, siger afdelingsleder hos Vejdirektoratet i Aalborg Carina Meldgaard Frandsen, til Tv2 Nord.

Ifølge tv-stationen vil Vilsundbroen og Aggersundbroen om kort tid også blive fjernstyret fra Aalborg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14