23948sdkhjf

Echandia udvider japansk samarbejde om maritime brændselsceller med markant længere levetid

Svenske Echandia, der bl.a. satser på det danske marked, har indgået en aftale om at udvide samarbejdet med Toshiba. Den styrkede partnerskabsaftale vil fokusere på udviklingen af brændselscelleteknologi kombineret med batterier for at fremskynde elektrificeringen af den maritime sektor.

Der oplyser Echandia i en pressemeddelelse.

Echandia og Toshiba har en lang historie med strategisk samarbejde. Historisk set har Echandia baseret sine LTO-batterisystemer (Lithium Titanium Oxide) på Toshibas genopladelige LTO battericelle SCiBTM. I løbet af årene har samarbejdet sikret Echandia sin nuværende position inden for den maritime del af elektrificeringen.

Formålet med partnerskabet mellem Toshiba og Echandia er at udvikle markedet for maritime brændselscelleløsninger med fokus på heavy duty-applikationer.

Med partnerskabet ser vi muligheden for at øge levetiden for en typisk brændselscelle med mindst 200 pct. Magnus Eriksson, CEO Echandia

Længere levetid

- Den grundlæggende styrke i alle Echandias løsninger er sikkerhed, holdbarhed og overlegen levetid. De samme kvaliteter vil gennemsyre vores brændselscelleudbud. Med partnerskabet ser vi muligheden for at øge levetiden for en typisk brændselscelle med mindst 200 pct., fremhæves det i pressemeddelelse.

- Vi er stolte af at annoncere partnerskabet med Toshiba, en verdensleder og innovator inden for banebrydende højteknologi. Vi har allerede en lang historie med et succesfuldt samarbejde, og jeg er spændt på at styrke forholdet yderligere. Toshiba vil være en uvurderlig partner i forhold til at udvikle vores brændselscellesystemer, siger Magnus Eriksson, CEO Echandia, i meddelelsen.

Han suppleres af Shigehiro Kawahara, Vice President for Energy Aggregation Division hos Toshiba:

- Siden Toshiba ESS begyndte at arbejde på brændselscellesystemer i 1960'erne, har vi fremmet udviklingen af brint-relaterede teknologier. I vores stræben mod realiseringen af et brintsamfund sigter vi mod at levere brintløsninger med høj værdiskabelse ved at integrere relaterede teknologier såsom vedvarende energi-afledt brintenergi. Ved at udvide vores forretning gennem det her samarbejde vil vi være med til at gøre et CO2-neutralt samfund til virkelighed, lyder det fra Shigehiro Kawahara.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14