23948sdkhjf

Baagø-færgen dropper planerne om elfærge

Det vil blive for dyrt at udskifte Baagø-færgen med en moderne eldrevet færge, så den 46 år gamle færge må se frem til mange sæsoner mere

Assens Kommune har droppet planerne om at erstatte Baagøfærgen med en moderne eldrevet færge. De samlede omkostninger til udskiftningen vil simpelthen blive for dyre for kommunen, også selv om kommunen skulle få tilskud fra Puljen til grøn omstilling af indenrigsfærger. Det skriver Fyens.

- Men kommunens samlede omkostninger vil stadig blive meget høje. Man kunne selvfølgelig optage et lån til færger, som ikke belastede kommunens samlede låneramme, men beløbet skulle stadig afdrages. Og det kan færgen, kan man sige, ikke selv betale, og så skal man have penge op ad kassen, fortæller Martin Albertsen, direktør By, Land og Kultur i Assens Kommune til hjemmesiden.

Færgen fik tidligere på året installeret ny motor, og udleder mindre CO2 end mange andre færger, hvorfor kommunen heller ikke forventer, at de vil kunne få tilskud fra pulje, som kommunen allerede har fået afslag fra en gang.

Ifølge Fyens er det nu planen at sejle videre med den 46 år gamle færge nogle år endnu.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.142