23948sdkhjf

Kina søsætter super hangarskib

Som det eneste land i verden kan Kina nu hamle op med de største amerikanske hangarskibe

Det kinesiske hangarsskib Type-003 ‘Fujian’ vil i fremtiden kunne hamle op med nogle af de største amerikanske hangarskibe i Nimitz- og Ford-klassen. Det oplyser magasinet Naval News, der har fulgt konstruktionen af det nye 316 meter lange hangarskib.

Hvor Kinas første to hangarskibe var bygget på russisk teknologi, så er ‘Fujian’ konstrueret af Kina selv. Skibet har også fået elektromagnetiske katapultramper, som det kendes fra de amerikanske hangarskibe, hvor de første to havde skihop som afsæt ud over dækskanten.

Ifølge Naval News og Type-003 ‘Fujian’ det eneste hangarskib i verden, der kan måle sig med de tilsvarende amerikanske. Fartøjet vil kunne anvendes til operationer i kinesisk farvand men også i hele Stillehavet - eller globalt, hvis det skulle være nødvendigt.

Naval News oplyser endvidere, at Kina er i gang med at tilpasse sin infrastruktur i blandt andet Det Sydkinesiske hav, så den passer til den nye kæmpe. Det gælder fx flådebaserne ved Sanya og Yulin, der begge bliver udvidet.

‘Fujian’ forventes ifølge magasinet at blive udstyret med kinesiske J-35 jagerfly, der er Kinas svar på det amerikanske F-35C Lightning II.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156