23948sdkhjf

Folkemøde: Styr et skib med 3D-briller og meget mere

Der er bunker af maritime events og indlæg på Folkemødet på Bornholm ud over alt det, som sker på Det Blå Danmarks eventskib Postbåden Peter, der ligger midt i det hele på den nok fornemste placering i Allinge Havn.

Er der tale om Mission Impossible eller en realistisk drøm? Debat på Folkemødet om dekarbonisering af skibsfarten

Overalt på små og store scener er der oplæg, indlæg og debatter om den grønne energi, som fremtidens skibe skal sejle på. Ikke mindst om, hvordan vi får fremstillet store nok mængde til, at det batter noget på klimaregnskabet. 

For eksempel indtager Rønne Havn hovedscenen på Folkemødet torsdag kl15 til en debat om at omlægge skibsfarten fra sort til grøn energi.  Det vil kræve enorme mængder af vedvarende energi og produktion af grønne brændstoffer, hvis det skal lykkes, og energien fra de planlagte Energi-øer vil kun være en dråbe i havet. 

Er der tale om Mission Impossible eller en realistisk drøm? Det spørgsmål bliver drøftet af Lars Hansen, Programme Director for PtX i Ørsted, Kristine van het Erve Grunnet, afdelingschef i Green Power Denmark, Jakob Steffensen, Director, Innovation Lead, Sustainable Fleet Projects, DFDS og Jan-Christoph Napierski, Head Of Regulatory Affairs at Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping.

Sejl et skib i havn med 3D-briller

Grønne løsninger og Power-to-X er også på programmet i teltet, der huser blandt andre Innovationsfonden, ATV (Akademiet for de Tekniske Videnskaber) og GTS (Godkendt Teknologisk Service). Men her er der også mere lavpraktiske, om end ikke nødvendigvis nemmere, øvelser på programmet. 

Force Technology, der er en GTS, viser sin skibssimulator frem og inviterer både fredag og lørdag omkring frokosttid folkemødedeltagere til at være med til at styre et skib sikkert igennem Rønne Havn med 3D-briller. Se mere her.

Naval Team Denmark sejlet selv

Brancheorganisationen Naval Team Denmark deltager også i Folkemødet, og er selv sejlet dertil.

Direktøren Nils Christian Vang, der er tidligere øverste chef for Søværnet, skriver på LinkedIn, at han har lagt sit skib 'Martha' klar i Sandvig, hvorfra han vil turnere rundt til debatter de kommende dage. 

Søfart vil også være til stede på Folkemødet. Undertegnede stikker ud fra Svanemøllehavnen for i egen sejlbåd at drage mod Tejn Havn med forventet ankomst torsdag ved middagstid efter et lille døgns tid på søen.

Folkemødet foregår på Bornholm fra 16.-19. juni 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.16