23948sdkhjf

Indonesien nægter krav om løsesum for tilbageholdt tankskib

Den indonesiske flåde nægter, at den har forlangt en løsesum på op til 375.000 USD for at frigive Nordenskibet ‘Nord Joy’

I sidste uge var der rapporter om, at et Norden-chartret tankskib ‘Nord Joy’ var blevet opbragt for ulovlig indtrængen i indonesisk farvand. Besætningen blev ifølge artikler fra nyhedsbureauet Reuters angiveligt mødt med et krav fra officerer fra den indonesiske flåde om en løsesum på op til 375.000 USD for at lade skibet fortsætte sin sejlads.

‘Nord Joy’ lå angiveligt for anker i Singaporestrædet, der grænser op til Indonesien, men den indonesiske flåde undersøger nu, om ‘Nord Joy’ befandt sig i Indonesisk farvand.

Ifølge Maritime Executive afviser den indonesiske flåde, at den har bedt om kontant betaling for at lade skibet sejle videre, hvilket skulle være sket på et pressemøde fredag.

- Jeg er nødt til at oplyse, at nyheden om, at en flådeofficer bad om 375.000 USD, ikke er sande, sagde kontreadmiral TNI Arsyad Abdullah ifølge Maritime Executive på mødet med journalisterne. På mødet deltog også kaptajnen fra ‘Nord Joy’, der bekræftede, at der ikke havde været stillet krav om kontant betaling for frigivelse af skibet.

Nyhedsbureauet Reuters havde sine oplysninger om kravet om løsesum fra to anonyme personer, der havde været involveret i forhandlingerne om betalingen af løsesummen.

Ifølge Maritime Executive kan et skib, der er tilbageholdt, vente i flere måneder på, at sagen efterforskes og behandles ved de indonesiske domstole, og ifølge Reuters kan de kontante betalinger fra skibene til de indonesiske officerer være et forsøg på at få sagerne afsluttet hurtigere og før de kommer for en domstol.

Skibe skal have tilladelse fra de indonesiske myndigheder for at sejle ind i eller ankre op i dets farvande.

Ifølge Maritime Executive ankrede ‘Nord Joy’ op i Singaporestrædet, i det som efter kaptajnens opfattelse var internationalt farvand, men få dage efter blev skibet bordet af medlemmer af den indonesiske flåde, og siden eskorteret til en ankerplads nær Batam flådebasen, hvor skibet stadig befinder sig.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125