23948sdkhjf

Hollandsk firma udvikler selvkørende terminaltraktor

I en ikke fjern fremtid kan trafikken i havneområder varetages af ubemandede terminaltraktorer

Det hollandske firma Terberg har udviklet en selvkørende terminaltraktor, altså et køretøj, som kan køre eksempelvis containere på plads i en havneterminal.

Hidtil har man ikke anvendt mobile robotter indendørs i virksomheder, men ikke på havneområder.

Terberg har testet køretøjet i et levende miljø i den hollandske havneby Vlissingen. Her kørte robottraktoren med succes en række manøvrer ved blandet kørsel. 

Det er danske N.C. Nielsen, der bringer nyheden  om den nye terminaltraktor.

- Vi glæder os rigtigt meget til at kunne vise vores kunder den selvkørende terminaltraktor inden for en overskuelig fremtid, siger salgschef Jørgen Peter Lund fra N.C. Nielsen.

Senere skal den selvkørende Terberg YT203EV blandt andet testes på offentlig vej i et havneområde og under forskellige vejrmæssige forhold, så den førerløse teknologi også bliver testet under disse køreforhold.

Kan præsenteres senere i år

Målet med projektet er at nå frem til en fuldt funktionsdygtig og selvkørende Terberg terminaltraktor, der kan udføre præcis de samme transportopgaver som en hvilken som helst anden Terberg terminaltraktor. Med den nye test er Terberg kommet et godt stykke tættere på den fagre selvkørende fremtid og det er ikke urealistisk, at den hollandske virksomhed kan præsentere den første ”AGV-terminaltraktor” senere i år.

- Vi er mange, der venter spændt på den færdige udgave af den selvkørende terminaltraktor. Det er klart, at der ligger et meget stort udviklingsarbejde bag denne teknologi, hvor Terberg samarbejder med en række teknologipartnere, siger Jørgen Peter Lund.

Rat og pedaler på kontoret

Parallelt med den førerløse og selvkørende Terberg terminaltraktor har Terberg fået udviklet et såkaldt Remote Operation Kit til AGV-teknologien. Det betyder, at en medarbejder bogstaveligt talt kan fjernstyre terminaltraktoren fra et kontor med en komplet konsol med tv-skærme, rat, pedaler og betjeningspanel og på denne vis sidde i god, sikker og behagelig afstand fra kørearealerne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.203