23948sdkhjf

Næsten 100 år gammelt skib kæntret i havn

Sandsugeren 'Henriette Sand', der ejes af Svendborg-rederiet Åbyskov Sø Enterprise og er næsten 100 år gammel, er torsdag eftermiddag kæntret i Bønnerup Havn. Ingen var ombord.

Det er set før, at netop den type fartøjer er kæntret, fordi de er blevet forkert lastet Havnefoged Lars Mohr Christensen

Skibet havde hele torsdagen fjernet sand og bundslam fra havneindsejlingen.

Alt var ifølge havnefoged Lars Mohr Christensen tilsyneladende gået godt, da skibet med dets to besætningsmedlemmer lagde til kaj midt på eftermiddagen, skriver TV2 Østjylland.

Efter de var kørt væk i en bil, er skibet sunket, så kun en del af skroget titter op over vandoverfladen.

Hvad der har forårsaget kæntringen, ved han ikke.

- Det er set før, at netop den type fartøjer er kæntret, fordi de er blevet forkert lastet, men jeg mener slet ikke de har lastet det sand, de har gravet op. Normalt vil de bare kaste det ud i det område, hvor vi har permanent tilladelse til at flytte det hen, forklarer havnefogeden til Randers Amtsavis.

Beredskab & Sikkerhed blev tilkaldt umiddelbart efter kæntringen, da der også var fare for olieforurening.

- Vi fik meldingen klokken 16.24 og kørte straks ud og fik lagt en flydespærre rundt om skibet og dermed begrænse en eventuel forurening mest muligt, fortæller operationschef hos Beredskab & Sikkerhed Anders Jensen til avisen.

Ifølge Skibsregistret hos Søfartsstyrelsen er 'Henriette Sand' bygget i Holland i 1928, er 30 meter langt og seks meter bredt. Se mere om skibet her.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125