23948sdkhjf

Milliardprojekt ved Nakskov Havn

Nu er det fastlagt, hvor første spadestik skal tages til Danmarks første hvederaffinaderi i det, som folkene bag betegner som et milliardprojekt. Det skriver Business Lolland-Falster i en pressemeddelelse.

Stifterne af Dansk Biokemi har erhvervet et areal på 100.000 kvm ved Stensø, syd for havnen i Nakskov, af Lolland Kommune. 

Om 3½ år - i slutningen af 2025 - begynder den helt ny form for produktion i Danmark efter planen.

– Vi ser Nakskov og Lolland-Falster som den helt ideelle placering for virksomheden, og vi ser frem til at kunne bidrage betragteligt til CO2-reduktionen og levere nye bæredygtige materialer til produktions-Danmark og -udland, lyder det fra Svend Brandstrup, adm. direktær i Dansk Biokemi i forbindelse med, at der torsdag den 2. juni blev sat underskrifter på overtagelsen af grunden.

Ifølge Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen, vil virksomheden skaber 100 arbejdspladser ved den i forvejen aktiv erhvervshavn.

Peger på biogassen

Dansk Biokemi benytter sig af processer, der raffinerer hvede til blandt andet klid og gluten til brug i blandt andet fødevarer og foder, samt biopolymerer, der i mange sammenhænge kan erstatte eksempelvis plastikmaterialer.

Det var ikke mindst den grønne gasledning via Lolland, der var udslagsgivende for valg af beliggenhed, fortæller Director i Dansk Biokemi Kristian Bennetsen.

– Muligheden for at kunne aftage grøn biogas fra de lokale biogasanlæg, som bliver etableret i forbindelse med gasledningen på Lolland-Falster, har været helt afgørende for os, forklarer han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125