23948sdkhjf

Får Sydkorea atomubåde? Spekulationer fyger efter USA-møde

Den amerikanske præsident Joe Biden og Sydkoreas præsident Yoon Suk-yeol meddelte under førstnævntes statsbesøg i Sydkorea den 21. maj 2022, at de to lande vil samarbejde om at udvikle en lille modulopbygget atomreaktor (SMR).

De to ledere forpligter sig til et større atomenergisamarbejde Det Hvide Hus

SMR'er er atomreaktorer, der har været brugt på atomubåde i årtier. Sydkoreanske medier, såsom Newsis, spekulerer i, at dette kan bane vejen for, at Sydkorea erhverver atomdrevne angrebsubåde, eventuelt udviklet sammen med Frankrig.

Det rapporterer mediet Naval News.

En pressemeddelelse efter statsbesøget fra Det Hvide Hus bekræfter samarbejdet:

"De to ledere forpligter sig til et større atomenergisamarbejde og fremskynde udviklingen og den globale udbredelse af avancerede reaktorer og små modulære reaktorer ved i fællesskab at bruge eksportfremme- og kapacitetsopbygningsværktøjer og opbygge en mere modstandsdygtig nuklear forsyningskæde."

Mere end spekulationer

Muligheden for, at Sydkorea udvikler atomubåde, er mere end blot spekulationer, vurderer Naval News.

Ifølge en kilde med kendskab til situationen, som ønsker at være anonym, fandt der for nylig en ’teknisk briefing’ om landets potentielle erhvervelse af atomubåde sted.

Naval News kontaktede Sydkoreas Ministerium for Nationalt Forsvar (MND) for en kommentar, som lød:

”Militæret vil træffe en beslutning efter at have taget højde for en lang række faktorer, herunder Sydkoreas sikkerhedsmiljø, teknologi og budgetmæssige begrænsninger."

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141