23948sdkhjf

Udbud og efterspørgsel: Priserne rasler ned på bulkmarkedet

Capesize bulkersektoren er fortsat i hård sø efter en overkapacitet af bulkers pressede spotraterne ned

Capesize 5TC-indekset fra Baltic Exchange, der måler spotfragtraterne på tværs af fem nøglesektorer, faldt fredag til lige under $23.400 pr. dag - et fald på 38,8 % siden toppen forrige mandag.

- Shippingfirmaerne på Stillehavshandlen formåede at opnå lavere rater i løbet af ugen, da de oplevede rigelige tonnagemuligheder, skrev Baltic Exchange-analytikere fredag ​​i deres ugentlige opsummering på bulkermarkedet, fortæller Tradewinds.

Analytikerne fortsatte:

- Samtidig med, at Stillehavet nu daler, har Atlanterhavsregionen fulgt trop. Med lave spotmarkedsfragtniveauer og tonnageopbygning i området er udsigten til lavere niveauer sandsynlig.

Fald over hele linjen

De gennemsnitlige spotrater for capesizes i Atlanterhavet og Stillehavet faldt i løbet af de seneste fire dage som følge af et rigeligt udbud af plads.

Kursen for den transpacific C5-rute fra Vestaustralien til Qingdao, Kina faldt 27,4 % siden mandag i sidste uge til lidt over $11.100 om dagen i fredags.

Tallet for C14 rundrejsen mellem Brasilien og Kina faldt med 40 % fra mandag i sidste uge til næsten 21.000 $ om dagen i fredags.

- Ballastertonnage for handelen mellem Sydafrika og Brasilien til Fjernøsten formodes at vokse, hvilket falder sammen med nogle kraftige fald i Tubarao til Qingdao C3-ruten, som nu står på $31.675, fortalte analytikerne fra Baltic Exchange til Tradewinds.

Rio Tinto scorede lave priser

De bemærkede også, at den gennemsnitlige spotrate på C16-backhaul-benet fra Kina til Europa næsten halveredes i samme periode til omkring $17.400 pr. dag fredag.

Tradewinds oplyser også, at den australske jernmalmgigant Rio Tinto fredag fik ​​tre unavngivne capesizes til at transportere 170.000 tons jernmalm fra Dampier i det vestlige Australien til Qingdao til priser pr. ton på mellem $11,40 og $12,48 med lastning planlagt til 14. til 16. juni.

Det er lavere end priserne mandag i forrige uge, hvor Rio Tinto hyrede en unavngiven capesize til at sende den samme mængde malm på samme rute til 15,25 dollars pr. ton med lastning sat til mellem 8. til 10. juni.

Faldende rater på panamax

Panamax spotkurser faldt også siden mandag i sidste uge af lignende årsager.

Panamax 5TC-indekset faldt 9,7% i løbet af de sidste fire dage til $27.431 pr. dag.

- En negativ uge opslugte Panamax-markedet, hvor alle kurser faldt kraftigt. Reducerede mængder og en opbygning af tonnage i de fleste regioner gav shippingfirmaerne en fordel, og faldende rater blev den naturlige konsekvens, vurderede analytikerne ifølge Tradewinds.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125