23948sdkhjf

Shanghai-lockdown sætter skub i efterspørgslen på luftfragt

Mens coronanedlukningerne i Shanghai begynder at nærme sig sin slutning, så fortsætter containerophobning i Shanghai Havn. 

Det gav igen sætte skub i efterspørgslen på luftfragt i området, skriver branchemediet AirCargoNews.

Shippingvirksomheden Westbound Logistics udsendte i sidste uge en markedsopdatering, der fortalte, at fordi produktionen i Shanghai havde været nede havde virksomheder blandt andet omdirigeret skibe væk fra havnen i Shanghai. Dette forventes at skabe et efterslæb af containere, der vil påvirke kapaciteten efterhånden som industrien vender tilbage til normalen.

"Brancheeksperter anslår, at op til 260.000 teu eksportlast ikke blev afsendt fra Shanghai i løbet af de sidste par uger. Dette antal svarer til omkring 13 megaskibe (20.0000+ tue hver) ekstra plads, der kræves op til til højsæsonen,” lød det Westbound Logistics. 

Scan Global Logistics udtaler til AirCargoNews, at man regner med at resultatet i ophobningerne bliver ekstra efterspørgsel på luftfragten.

- Vi vurderer i øjeblikket, at Shanghai-området vil begynde at løsne lockdown-restriktioner i midten til slutningen af maj. Når det sker, forventes det, at vi vil se en stigning i luftfragtmængder, takket være kunder, der har behov for at flytte stillestående produkter i Asien, der er efterspurgt på hylderne i Europa og USA.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125