23948sdkhjf

31-årigt redningsskib i Gedser trænger til afløsning

De fleste af Danmarks store redningsskibe har efterhånden så høj en alder, at de trænger til at blive udskiftet. 

Vi er jo i samme båd, om man så må sige. Brian Bennetsen, Gedser Redningsstation

Også på Gedser Redningsstation kender man også til udfordringen med at skaffe reservedele til redningsfartøjet 'L. W. Dam'.

- Det giver en frustration, at tingene tager så lang tid, siger lederen af Gedser Redningsstation, Brian Bennetsen i en kommentar til Folketidende til en historie, DR bragte i weekenden om, at forældede redningsskibe på flere redningsstationer i danske havne risikerer at true sikkerheden til søs.

Hos DR har man primært fokuseret på problemerne for redningsstationerne på den jyske vestkyst, men på Falsters sydspids kender man også til de udfordringer, som forældet materiel kan give, skriver Foketidende:

- Vi er jo i samme båd, om man så må sige. Vores store redningsbåd 'L.W. Dam' er 31 år, og det giver også nogle udfordringer - især i forhold til at skaffe reservedele. Og hvis vores både er ude af drift for tit, går det jo ud over sikkerheden til søs, siger Brian Bennetsen, der er leder af Gedser Redningsstation og medlem af bestyrelsen i Foreningen af Danske Redningsmænd, hvor han er med i arbejdet med nye redningsfartøjer.

Han forventer ikke, at stationen får et nyt skib indenfor de næste fem år. 'L.W. Dam' kan altså efter alt at dømme se frem til mindst en håndfuld år mere i redningstjenesten.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125