23948sdkhjf

Havn vil donere penge fra russisk last til våbenindkøb

Køge Havn modtager skib fra Skt. Petersborg med træpiller, hvilket ikke er omfattet af de internationale sanktioner mod Rusland

Køge Havn er forpligtigede til at modtage fragtskib fra Skt. Petersborg lastet med træpiller til brug i kraftværker. Men havnen vil ikke tjene på opgaven og har besluttet at donere indtjeningen herfra til Den danske Ukraine Komité, der samler penge ind til våbenindkøb til Ukraine. Det skriver sn.dk.

- For at vise, at vi ikke støtter op omkring Rusland så har vi besluttet, at Køge Havn vil donere skibs- og vareafgiften direkte til Den danske Ukraine komité. Det vil sige, at de penge, vi tjener på at modtage det russiske skib, giver vi ubeskåret videre, for Køge Havn ønsker ikke at tjene penge på russisk aktivitet, selv om det er lovligt, siger direktør for Køge Havn Thomas Kampmann til sn.dk.

Havnen har været i kontakt med både Toldstyrelsen og Trafikstyrelsen for at sikre, at håndteringen af lasten var i orden.

Thomas Kampmann gør desuden opmærksom på, at beslutningen er faldet i god jord hos medarbejderne, der skal håndtere skibet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125