23948sdkhjf

Cadeler i tal: Ordrebeholdning rundede tre milliarder sidste år

Bundlinje i plus efter det sidste år lykkedes at skabe en markant forbedring i udnyttelsen af skibene

Cadeler oplevede sidste år en omsætningsstigning på 212 pct. Overskuddet var på 28 mio. euro og ordrebeholdningen var historisk stor med en værdi på 409 mio. euro. Selskabet har således tredoblet sin omsætning i løbet af sidste år, og vendte dermed tilbage til et plus på bundlinjen.

Omsætningen i 2021 udgjorde i alt 61 mio. euro mod 19,5 mio. euro i 2020. Cadeler tilskriver væksten en markant øget udnyttelsesgrad på 77 pct. af skibene. Overskuddet udgjorde 28 mio. euro sammenlignet med et minus på 10 mio. euro i 2020.

I år forventer Cadeler en markant fremgang på de væsentlige nøgletal. Med afsæt i kontraktomfanget ultimo marts i år forventer selskabet at opnå en omsætning i 2022 i intervallet 96-110 mio. euro og et overskud i intervallet 56 til 70 mio. euro.

Kontinuerlig strøm

Cadeler har indgået kontrakter, der vurderes at give en stabil, kontinuerlig strøm af projekter fra 2022 til 2026. Kontraktpipelinen udgjorde ved udgangen af marts i år en samlet værdi på 409 mio. euro. Derudover byder rederiet aktivt på udbud frem mod 2030, hvilket vil bidrage til en fortsat styrkelse af pipelinen.

- Vores ordrebog for 2022 er fuld, og vi har mange højt profilerede projekter på vej. Vi er allerede gået i gang med Seagreen-projektet i Nordsøen ud for Skotlands østkyst. Og snart begynder arbejdet med at installere 11 MW vindmøller for Kust Zuid-projektet ud for Holland – den første tilskudsfrie vindmøllepark i verden, som efter opførelsen vil være den største af sin slags globalt med de største og mest kraftfulde møller, der nogensinde er installeret i kommerciel regi, opgjorde Cadelers CEO Mikkel Gleerup i forbindelse med årsregnskabet for 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14