23948sdkhjf

Nordic Marine Oil klar med stærkt CO2-reduceret marinebrændstof i samarbejde med Neste

Olieselskabet Neste introducerer et såkaldt 0.1 Co-processed marinebrændstof i partnerskab med Nordic Marine Oil. Ifølge selskaberne en ny løsning til den maritime sektor, der muliggør en reduktion af CO2 med op til 80 pct

Det ISCC PLUS-certificerede marinebrændstof muliggør en reduktion på op til 80 pct. af CO2 i hele livscyklussen, sammenlignet med fossile brændstoffer og uden at gå på kompromis med produktets kvalitet og ydeevne.

Det oplyser de to parter i en fælles pressemeddelelse.

- Hos Neste er vi dedikerede til at hjælpe vores kunder og hele værdikæden med at reducere udledningen af drivhusgasser. I 2021 hjalp vores bæredygtige produkter kunder med at reducere udledningen af drivhusgasser med 10,9 mio. ton. Det maritime område er en af de største kilder til udledning af drivhusgasser inden for transportindustrien, siger Sveta Ukkonen, Head of Marine Fuels & Services hos Neste – og uddyber:

- Vi hjælper rederier på deres vej mod CO2-neutralitet og introducerer Neste Marine 0.1 Co-processed marinebrændstof, der har øjeblikkelig effekt på nedbringelsen af udledningen.

Let tilgængelig

Nordic Marine Oil er specialiseret i levering af bunkerbrændstof og smøreolie til shippingindustrien. Deres terminaler og bunkerbåde er placeret i nøglehavne i Danmark, hvor også det nye skibsbrændstof vil være tilgængeligt fra maj 2022.

-. Nordic Marine Oil er i fuld gang med at opbygge bæredygtige løsninger, og Neste Marine 0.1 Co-processed marinebrændstof er vores første skridt på vejen mod at tilbyde skibsindustrien, en måde hvorpå den kan reducere sin udledning af drivhusgasser, fortæller Steen Møller, administrerende direktør i Nordic Marine Oil.

- For skibsredere og befragtere er produktet en let tilgængelig og omkostningseffektiv mulighed for at reducere CO2-udledning ved transport og nå deres egne klimamål. Reduktionen af udledningen sker øjeblikkelig, og løsningen er nem at implementere, da skibsejere ikke er tvunget til at foretage investeringer eller ændringer af skibets motor. Vores stærke partnerskab med Neste giver os mulighed for at levere morgendagens brændstoffer til den maritime industri allerede i dag, uddyber Steen Møller.

Produktion i Finland

Neste Marine 0.1 Co-processed marinebrændstof produceres på Nestes raffinaderi i Porvoo, Finland, hvor vedvarende råmaterialer forarbejdes med fossile råmaterialer i den konventionelle raffineringsproces.

Brændstoffet kan anvendes uden ændringer af flåden, da det har samme sammensætning som konventionelt bunkerbrændstof. Den nye brændstoftype er kompatibelt med tilsvarende raffinerede kvaliteter. Egenskaberne inden for bæredygtighed er certificeret ifølge International Sustainability and Carbon Certification (ISCC PLUS) med en massebalancetilgang.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.207