23948sdkhjf

Mærsk Supply opnår vigtig milepæl i flydende vindprojekt

Det flydende vindprojekt DemoSATH har nu fået fortøjningssystemet på plads til projekt med flydende vindmølle ud for den spanske kyst

Mærsk Supply Service har nået en vigtig milepæl i arbejde med at installere flydende havvindmølle på 2 MW i havet ud for den spanske kyst. Det er lykkedes selskabet i samarbejde med Saitec Offshore Technologies og RWE at færdiggøre fortøjningssystemet til den flydende havmølle.

Maersk Supply Service skal sørge for installationen af ​​de i alt seks fortøjningsliner og seks ankre ved hjælp af ankerhåndteringsfartøjet ‘Maersk Mariner’.

Læs også: Mærsk Supply Service vinder vigtig havmølleordre

Model for fremtidige projekter

Fortøjnings-, forankrings- og quickconnect-løsningen er dermed parat til 2 MW-møllen, der skal testes senere i år, og som bliver den første flydende mølle tilsluttet det spanske net.

- Installationen af ​​SATH-fortøjningslinerne fungerede perfekt. Fremover vil vi bruge dem i alle vores kommercielle projekter, der lige nu er i planlægningsfasen. Operationerne har været en stor succes siden den tidligste fase af design, og udførelsen har været enestående, fortalte Araceli Martínez, Chief of Engineering hos Saitec Offshore Technologies i forbindelse med begivenheden.

Opsamle viden om flydende havmøller

Også hos Mærsk Supply Service var der glæde over at nå den vigtige milepæl.

- Med færdiggørelsen af ​​installationen af ​​fortøjningssystemet er DemoSATH-projektet klar til montering af fundamentet senere på året. Vi har haft et godt samarbejde gennem hele forløbet – både i planlægnings- og udførelsesfasen. Med dette projekt håber vi at bidrage til udviklingen og modningen af ​​den flydende vindindustri, påpegede Yvan Leyni, direktør for flydende vind hos Maersk Supply Service.

Den flydende havmølle skal placeres i barsk farvand i den Biscayiske bugt med en havdybde på 85 meter og skal give viden til projektet under virkelige forhold om den flydende ​​DemoSATH vindplatform over de næste to år.

DemoSATH vil generere tilstrækkelig elektricitet til at dække energibehovet fra mere end 2.000 lokale husstande.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141