23948sdkhjf

FBI: Stråmand ejer yachter for milliarder

Det amerikanske forbundspoliti (FBI) mener at kunne bevise, at ejeren af to luksusyachter kun er en stråmand

To af verdens største og dyreste yachter er på papiret ejet af Eduard Khudainatov, der dog ikke er formuende på en måde, der gør ham i stand til at eje yachterne ‘Amadea’ og ‘Scheherazade’. Derfor er FBI gået i gang med at undersøge, hvem der i virkeligheden er de egentlige ejere. Det skriver Finans.dk, der citerer Bloomberg.

FBI mener at kunne fastslå, at den 348 fod lange ‘Amadea’ er ejet af den sanktionsramte oligark Sulejman Kerimov. Yachten ligger for tiden i øgruppen Fiji i Stillehavet, og FBI har anmodet de lokale myndigheder om at arrestere fartøjet.

Læs også: Kendis-oligark kæmper for sine yachter

“Det faktum, at Khudainatov fremstilles som ejer af to af de største superyachter nogensinde, som begge er forbundet til personer underlagt sanktioner, tyder på, at Khudainatov bruges som en ren, usanktioneret stråmand for at skjule fartøjernes reelle ejere,” hedder det i FBI’s henvendelse til en domstol i Fiji.

Læs også: Putin fik sin yacht ud af Tyskland

Det andet fartøj ‘Scheherazade’ er betydeligt større end ‘Amadea’ og er for tiden tilbageholdt i Marina di Carrara, Italien. Yachten er blevet knyttet direkte til den russiske præsident Vladimir Putin gennem undersøgelser, som folkene omkring den russiske systemkritiker Alexei Navalnys har gennemført. Her har de påvist, at mandskabet ombord for en stor del består af af agenter fra den russiske efterretningstjeneste, der er beskæftiget med præsidentens sikkerhed.

FBI afventer nu, at domstolen på Fiji tager stilling til de fremsendte oplysninger, der kan betyde, at ‘Amadea’ også tilbageholdes.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125