23948sdkhjf

Nuuks havn opvejede manglende krydstogtskibe med oplægning i 2021

Sikuki Nuuk Harbour A/S kom ud af 2021 med et overskud på 16,2 mio. kr. før skat og 12,7 mio. kr. efter skat. I 2020 var resultat et overskud på 11,7 mio. kr. før skat og 8,6 mio. kr. efter skat.

Det skriver den grønlandske havn i en pressemeddelelse.

Resultat for 2021 er i lighed med 2020 præget af manglende indtægter fra krydstogtskibe som følge af Covid-19, men dette indtægtstab er blevet mere end opvejet af øget aktivitet på andre områder, herunder oplægning af skibe i vinterperioden og ikke mindst øgede indtægter fra varetakster fra containere, trawlere og bulk.

Omkostningssiden har i 2021 været præget af vedligehold og forbedring af lysforhold samt asfaltering af vejforbindelsen til Fyrø/Qeqertaq Avalleq. Også i 2021 har forberedelse af voldgift om den forsinkedeaflevering af havneudvidelsen tilbage i 2017 præget omkostningssiden. Men her er det glædeligt, at parterne i 2021 nåede til enighed om et forlig i tvisten, så den anmeldte voldgiftssag kunne aflyses.

Ny formand valgt

Det har den store betydning, at Sikuki Nuuk Harbour nu kan fokusere på videreudvikling af havnen i Nuuk og har kunnet påbegynde udarbejdelse af projektforslag til en videreudvikling af Fyrø/Qeqertaq Avalleq, lyder det endvidere i meddelelsen.

På Sikuki Nuuk Harbours generalforsamlingen blev Steen Montgomery-Andersen valgt som formand for bestyrelsen, og der blev sagt velkommen til Ujarak Rosing Petersen, der afløser Lars Karlsson, som udtræder af bestyrelsen.

Grønlands Selvstyre, bestyrelse og medarbejdere takkede Lars Karlsson for et velfungerende og tæt samarbejde igennem de næsten ni år, hvor Lars Karlsson har siddet som formand på den rejse, som Sikuki Nuuk Harbour har været igennem.

Af større milepæle for selskabet i de ni år Lars Karlsson har siddet som formand kan nævnes hele forløbet omkring projektering, licitation, finansiering og etablering af den nye moderne havn og containerterminal, som i dag er lejet ud til RAL, omdannelsen til kommerciel havnedrift med brugerbetaling samt afhjælpning af vedligeholdelsesefterslæbet i Nuuk Havn.

Det er et økonomisk sundt og veldrevet selskab, Lars Karlsson overlader til en ny formand, bemærkes det.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098