23948sdkhjf

Nu er el dyrere end olie for færger

- På grund af de stigende energipriser er det nu dyrere at sejle på el end på olie, siger direktør Kristian Durhuus, rederiet Forsea, Helsingør-Helsingborg-overfarten, til Helsingør Dagblad.

Faktisk er el nu blevet dyrere end diesel, men vi sejler alligevel på el Kristian Durhuus, Forsea

Forseas Øresundsfærger er batteridrevne, men kan fortsat sejle på diesel. De store prisstigninger på både el og diesel kan mærkes i rederiets regnskaber.

- Både på el og diesel. Faktisk er el nu blevet dyrere end diesel, men vi sejler alligevel på el, så vidt vi overhovedet kan. Vi fortsætter med at sejle, og vi fastholder vores sejlplan nøjagtigt, som den er. Jeg ved godt, at blandt andet flere flyselskaber stopper. Det har vi ingen planer om. Og vi sætter heller ikke billetpriserne op, ud over den almindelige inflation, i hvert fald ikke på nuværende tidspunkt, siger han til avisen.

April slog tiårs rekord

Trods stærkt stigende energipriser og en coronapandemi, der fortsat kan mærkes, så blomstrer både optimismen og omsætningen i rederiet, der sejler i fast rutefart mellem Helsingør og Helsingborg.

I april sejlede Forsea 269.000 fodgængerpassagerer over Øresund. Et passagertal, der ikke har været højere de sidste ti år.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.179