23948sdkhjf

Ny aftale sikrer bedre udnyttelse af fartøjer

Danske crew transfer-fartøjer har nu fået mulighed for at medbringe flere personer, når de opererer i Holland. Skibsreder er yderst tilfreds

En ny aftale gør det muligt for danske rederier at sejle med større CTV´er,(Crew Transfer Vessel) som kan medbringe flere personer, når de opererer i offshore-sektoren i Holland. Danske Rederier har arbejdet for de nye regler og er tilfreds med aftalen.

Det skriver brancheorganisationen i en pressemeddelelse.

Fremover bliver det således nemmere for danske rederier at få og udføre service og vedligeholdelsesopgaver i offshore-sektoren i Holland. 

Når vi har arbejdet i Holland, så har vi sejlet med halvtomme skibe, fordi vi ikke måtte fylde skibene op. Det er tosset på så mange planer Mik Henriksen, CEO, MHO-CO

Den nye aftale mellem Danmark og Holland sikrer lige vilkår i både hollandske og danske farvande, og gør det muligt for rederier at udnytte hele kapaciteten på deres CTV´er, skibe der bruges til at fragte mandskaber til og fra havvindmølleparker.

Tosset på mange planer

Aftalen glæder CEO for MHO-CO, Mik Henriksen, som allerede opererer i offshore-sektoren i Holland.

- Det åbner nogle nye muligheder for os, som kommer til at betyde, at vi kan byde ind på andre og større opgaver. Indtil nu har vores både ikke været konkurrencedygtige i Holland og Belgien, pga. den uudnyttede kapacitet. Så det bliver rigtig spændende, siger Mik Henriksen.

Sidste år byggede MHO-CO to nye CTV´er, som kan sejle med op til 36 personer. En kapacitet de indtil videre langt fra har kunne udnytte i offshore-sektoren i Holland.

- Vores to nye CTV´er er hybrid-katamaraner, hvor elmotorer sparer på udledning af CO2, men også på vægt og plads, hvilket betyder vi har plads til mange flere personer end tidligere CTV´er. Når vi har arbejdet i Holland, så har vi sejlet med halvtomme skibe, fordi vi ikke måtte fylde skibene op. Det er tosset på så mange planer, siger Mik Henriksen, som påpeger at bør optimal energidrift prioriteres højere. 

Fremsynede rederier

Formålet med aftalen er at styrke konkurrenceforholdene på det hollandske marked.

Aftalen betyder at både hollandske og danske skibe må transportere mere end 12 medarbejdere med højhastighedsfarttøjer, når de opererer i nationale farvande i Danmark og Holland. Ind til nu har det kun været tilladt for begge lande i dansk farvand, mens det kun var tilladt for hollandske skibe i Hollandsk farvand.

Det åbner nogle nye muligheder for os, som kommer til at betyde, at vi kan byde ind på andre og større opgaver Mik Henriksen, CEO, MHO-CO

- Vi har en række rederier, som har været fremsynet. De har investeret i CTV´er, som kan transportere mange flere personer. Det er både grønnere og mere effektivt. Derudover er det kun rimeligt at der lige vilkår, når rederierne byder ind på opgaverne i offshore-sektoren i Holland siger direktør for klima, miljø og sikkerhed, Maria Skipper Schwenn.

I alt 45 danske rederier er i dag helt eller delvist beskæftiget med havvind.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172