23948sdkhjf

EU vil slå ned på al russisk oliehandel

I et forsøg på at stække den russiske olieøkonomi arbejder EU i øjeblikket på et forslag, der skal lukke helt ned for al handel med russisk olie i EU.

EU-Kommissionen arbejder i øjeblikket på et forslag, der skal lukke helt ned for forretninger, der omfatter russisk olie. Det gælder både transporter, finansiering og forsikringer. Det skriver Reuters ifølge gCaptain.

Forslaget vil være den hidtil mest vidtrækkende sanktion mod den russiske olieøkonomi, da det i praksis vil betyde at stop for vestlige virksomheders forretninger, der omhandler russisk olie.

Forudsat, at forslaget bliver godkendt af EU's regeringer, vil alle forsikrings-, finans- og shippingtjenester til russisk olietransport blive forbudt om en måneds tid, oplyser en anonym EU-kilde til Reuters.

Forbuddet vil gælde russisk eksport af olie på verdensplan, hvilket potentielt vil påvirke Moskvas mulighed for at finde alternative købere, efter at EU holder op med at købe russisk olie.

Ifølge kilden er det hensigten, at forslaget er fuldt implementeret i løbet af et halvt år både for nye kontrakter på spotmarkedet og eksisterende langsigtede kontrakter.

Ifølge nyhedstjenesten Bloomberg er det først og fremmest medlemslandene Grækenland, Cypern og Malta, der er betænkelige ved de nye sanktioner. Landene er bekymrede for, hvordan sanktionerne ville ramme landenes virksomheder.

En lignende embargo på russisk kul, som blev indført af EU i april, trådte øjeblikkelig i kraft for spotmarkedet og havde en fire måneders afviklingsperiode for eksisterende kontrakter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14