23948sdkhjf

Danpilot indvier ny lodsstation i Skagen

Der bliver plads til både hygge og ro på Danpilots nyindrettede lodsstation i Skagen.

Den tidligere Skipperskole på havnen i Skagen er overtaget af Danpilot, der har moderniseret bygningen og indrettet den, så de tilknyttede lodser både kan få hygge og ro, når de ikke er på søen og hjælpe handelstrafikken.

Baggrunden er en stigende trafik i området omkring Skagen og Danpilot havde et behov for at øge kapaciteten på lodsstationen, så der på den nye station er 13 kamre mod seks på den tidligere lokation.

Udhvilede lodser

Helt centralt i indretningen af den nye lodsstation har ifølge Danpilot været at give de tilknyttede lodser muligheder for at hvile på alle tider af døgnet. Derfor er kamrene indrettet, så de kan mørklægges helt, og der er stillet ekstra store krav til lydisolation.

- Vi har længe haft et ønske om at udvide og optimere vores tilstedeværelse i Skagen, fordi trafikken og behovet i høj grad er til stede. Placeringen af den nye lodsstation tæt på havnen er ideel, fordi der er kortest mulig vej til at betjene kunderne. Vi kan nu tilbyde vores medarbejdere meget moderne og fremtidssikrede forhold, som i sidste ende kommer vores kunder til gode. Det er et vigtigt skridt for både Danpilot og vores dygtige medarbejdere,” siger Erik Merkes Nielsen, adm. direktør i Danpilot i forbindelse med indvielsen.

Der er dog også tænkt på, at mange lodser godt kan lide at komme forbi stationen til en snak, så i messen kan lodserne tilberede et måltid mad og brygge en kop kaffe.

Stationen rummer også en stor vagtstue til bådførerne. I Skagen er det bådførerne, der har dialog med skibene, som lodserne skal betjene, og der kan kaldes op til skibene på tre VHF-kanaler. Samtidig er det også bådførerne, der sejler lodserne ud til skibene. Der er altid to bådførere på vagt, og de deler opgaven som skipper på lodsbåden og opgaven på kontoret mellem sig.

Der har været lodseri ved Skagen siden 1743 med Det Kongelige Lodseri af Dvalegrundene.

Fakta: Danpilot

Selvstændig offentlig virksomhed, der skaber sikkerhed til søs og i havne i hele Danmark,

Lodser skibe, der sejler transit mellem Skagen og Gedser/Allinge gennem Storebælt og Øresund og skibe, der skal ind og ud af danske havne. 

17 lodsstationer i Danmark og yderligere fire bådpladser. 

Over 300 medarbejdere, heraf ca. 180 lodser og ca. 110 bådførere. 

Hovedkvarter i Svendborg.

Danpilot

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14