23948sdkhjf

Carsoe slipper ud af russisk klemme på halv mia. kr.

Nordjysk fiskefabrik-leverandør ser frem til at slippe af med russisk kontrakt på 500 mio. kr.

For blot fire måneder siden landende den nordjyske maritime fiskefabrik-virksomhed en russisk ordre på 500 mio. kr. Siden har Rusland invaderet Ukraine og Carsoe har ledt efter juridiske muligheder for at komme ud af den russiske ordre. Det skriver Børsen.

- Da den nye kontrakt på 500 mio. kr. er så ny, som den er, betyder det, at de skibe, som Carsoes fiskeprocesanlæg skal installeres på, endnu ikke er bygget, og Carsoe kommer ikke til at levere disse ordrer, som situationen ser ud nu, skriver Hugo Dissing i et mailsvar til Børsen.

Fiskefabrikkerne skulle være installeret på russiske trawlere af typen ST192, der er en fryse- og fabrikstrawler med en længde på 108 meter lange og bredde på 21 meter brede. Når de er fuldt produktionsklare kan fiskefartøjerne med skibenes 150-mand store besætning lande op til 60.000 ton fisk om året.

Kunden Russian Fishery Company er ejet af Frank Gleb, der er søn af en tidligere Putin-minister og som nu er formand for Ruslands største, statskontrollerede shippingselskab Sovcomflot. Frank Gleb er desuden svigersøn til rigmanden Gennady Timchenko, som er omfattet af vestlige sanktioner mod Putins nærmeste.

Carsoe har i forvejen en kontrakt på levering af fiskefabrikker til russiske trawlere, men Hugo Dissing oplyser til Børsen, at disse kontrakter er Carsoe ikke i stand til at komme ud af uden at pålægge sig selv et erstatningsansvar.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109