23948sdkhjf

Grønlandsk forskningsskib ankommet til Nuuk

Forskningsskibet ‘Tarajoq ‘ er netop ankommet til Nuuk, hvor det skal hjælpe blandt andet det grønlandske fiskeri ved at overvåge reje- og fiskebestandene i det grønlandske farvand

Nuuk havn har fået en ny permanent gæst i form af forskningsskibet ‘Tarajoq’, der med sin længde på 61 meter bliver nem at få øje på. Det skriver KNR.

Det nye havforskningsskib skal blandt andet hjælpe det grønlandske fiskeri med at overvåge reje- og fiskebestandene i det grønlandske farvand og drives af det grønlandske naturinstitut Pinngortitaleriffik.

- Skibet skal udføre en masse togter, hvor vi tager ud og laver bestandsopmålinger på for eksempel rejer, hellefisk og torsk. Det primære formål er at skaffe det videnskabelige grundlag for en bæredygtig udnyttelse af ressourcerne i havet, siger Klaus Nygaard, der er direktør for Pinngortitaleriffik, til KNR.

Læs også: 

Grønlands nye havforskningsskib til 235 mio. kr. er bygget i Spanien og har plads til 20 forskere

De indsamlede oplysninger kan ifølge direktøren bruges til, at de grønlandske fangster kan få bæredygtighedsmærkningen MSC, hvilket kan give en højere pris.

Uddannelsesinstitution

‘Tarajoq’ skal desuden bruges til klimaforskningsprojekter og opmåling af havbunden omkring Grønland.

Det nye havforskningsskibe er en flydende uddannelsesinstitution med plads til 12 besætningsmedlemmer og 20 forskere.

- Der er pladser til studerende, som er ved at uddanne sig til blandt andet maskinmester og styrmand. Så der er flere overordnede samfundsgevinster ved det nye skib, siger Klaus Nygaard til KNR.

‘Tarajoq’ har kostet 220 mio. kr og er blandt andet støttet af Aage V. Jensens Fond med 15 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078