23948sdkhjf

Har fået nok: Endnu en kommune med i alliance mod Lynetteholm

Mandag fortalte TV 2 Lorry, at borgmestrene i alliancegruppen mod Lynetteholm er chokerede over den nye afsløring af, at konsekvenserne for dumpning af slam fra Lynetteholm er baseret på en 40 år gammel forskningsartikel.

Nu melder Dragør Kommune sig så i koret af kritiske kommuner mod det milliarddyre anlægsprojekt af Lynetteholm.

- Vi vil som kommune gerne sende et klart signal. Vi er ligesom de andre kommuner bekymrede for vandmiljøet i hele Køge Bugt. Derfor vil vi gerne tilslutte os alliancen og afventer nu, om vi officielt kan komme med, siger Kenneth Gøtterup (K), der er borgmester i Dragør Kommune til TV 2 Lorry.

Alliancen mod Lynetteholm så officielt dagens lys i januar måned og har indtil nu bestået af syv kommuner med Køge-borgmester Marie Stærke (S) i front.

- Vi har valgt at stå sammen for at forhindre overgrebet på Køge Bugt. Det handler især om klapning af slammet og udledningen af spildevandet, som, vi frygter, kommer til at gå hårdt ud over vandkvaliteten og biodiversiteten i havmiljøet, sagde hun ved den officielle dannelse af gruppen til TV 2 Lorry tilbage i januar.

Siden dannelsen er klapningen af slam i Køge Bugt midlertidigt blevet indstillet, men der er fortsat masser at give sig til i gruppen.

I den kommende tid kommer borgmestrene blandt andet til at mødes for at drøfte de fremtidige planer om Holmene i Hvidovre Kommune.

Det oplyser Køge Kommune til TV 2 Lorry.

På Holmene vil man skabe et 3,1 mio. kvm stort erhvervsområde, etableret på ni kunstige øer i forlængelse af det nuværende Avedøre Holme, men det er også noget, der vækker bekymring i gruppen.

Yderligere er også flere kystsikringsprojekter på vej langs Køge Bugt.

Og det er også netop de mange projekter i og omkring Køge Bugt, der får Dragør til officielt at anmode om medlemskab af alliancen.

- Der kommer til at ske en del ting i den kommende tid, og flere projekter er på vej. Derfor er det vigtigt med en alliance med fokus på det samlede vandmiljø. Vi står eksempelvis selv over for at lave kystsikring med fremskudte diger i Dragør. Min grundholdning er, at når man har mulighed for at samarbejde, så er vi forpligtede til at sætte os sammen, siger Kenneth Gøtterup til TV 2 Lorry.

De eneste kommuner ud til Køge Bugt, der fortsat står uden for samarbejdet, er København og Hvidovre.

Til TV 2 Lorry sagde Anders Wolf Andresen (S), der er borgmester i Hvidovre Kommune, i januar, at han gerne vil i dialog med de øvrige kommuner.

Det er en pointe, han nu gentager over for TV 2 Lorry.

- Den helt simple grund til, at jeg ikke var med til mødet i januar, det er, at jeg ikke var blevet inviteret, sagde Anders Wolf Andresen dengang.

Han har nu tænkt sig igen at rette henvendelser til de andre kommuner i alliancen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tænketank: De seks største rederier har betalt 0,09 pct. i tonnageskat af milliardstore overskud
Millionstøtte til udvikling af flydende substation
Forsyningsselskaber vil have vindmøller på Horsens Havn
Farvel til de rene linjers mester: Her er Tage Wandborgs smukke færger og krydstogtskibe
Smider 2.000 ton sten i vandet til glæde for fisk og folk
Flere smuglervarer bevæger sig i forsyningskæderne
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.187