23948sdkhjf

Debut og erfarne cirkusheste i messemanegen

De to første stande, man møder på messen Danish Maritime Fair, som finder sted i København samtidig med WMTC22-konferencen, er fra Viking og Navadan.

Den ene, hvis fulde firmanavn er Viking Life-Saving Equipment, har formentlig været med på alle maritime messer i Danmark og Europa, siden virksomheden blev stiftet i 1961.

Den anden, Navadan, har aldrig prøvet at gå på messe med en stand før.

- Men vi går all in og viser stort set alt, hvad vi har på hylderne, for nu har vores ledelse bestemt, at vi skal vækste og derfor være mere synlige, forklarer Jan Taudal, der kom til virksomheden for omkring tre år siden.

Begge virksomheder er tilfredse med at være på messe igen efter flere år på pause.

- Det er som at blive sluppet på græs igen efter at have været lukket inde i flere år på grund af corona, siger Henning Tholund fra Viking-standen.

Har opsnuset informationer

Og førstedagen har givet pote, forklarer hans kollega.

- Det er jo det med at knytte nye kontakter og vedligeholde bekendtskaber, der virkelig batter noget på messer som denne, og vi har da allerede fået flere gode informationer, som vi ikke ellers ville have opsnuset, siger Preben Buch Christensen, der ligesom sin kollega har titel af key account manager.

Men selv om det er det personlige møde, som Viking satser på, har de et enkelt nyt produkt med. Det er en redningsvest specielt udvikling til folk, der arbejder med havvindmøller.

- Til forskel fra søfolk, som faktisk ikke behøver at bære vest hele tiden, er det et krav på vindmøller, og denne vest er særligt behagelig at have på, når man kravler op i de høje tårne, forklarer Henning Tholund.

Aftale med rederi på messen

Også Navadan har fået flere kontakter og aftaler i hus på messens førstedag.

- Vi har indgået en aftale med et rederi – jeg siger ikke hvilket – om at teste det system med hjelmkameraer fra Seawalker, som vi har fået distributionen af i hele Nordeuropa, siger Jan Taudal, der er technical sales manager.

I mange år har Navadan levet af at levere udstyr til at rense lastrum og tanke med, oprindeligt til tørlastfragtskibe. Rensningen er foregået med kemikalier eller udstyr højtrykspuling. De sidste tre år har Navadan også haft et system, som kan spule uden højtryk.

- Det er dog ikke beregnet til at rense tanke, men til at fjerne rust og maling med, forklarer Jan Taudal.

Åbnet kontor i Grækenland

Navadan har valgt at vise hele sit sortiment frem som distributør af inspektionsudstyr som for eksempel droner med kameraer, fordi det er et nyt forretningsområde for virksomheden, som dermed rækker ud til alle rederisegmenter.

Og det går fremad for Navadan, som netop har åbnet sit første udenlandske kontor i Grækenland, siden virksomheden blev stiftet for over 25 år siden.

Her sidder nu fire personer, som bringer antallet af ansatte i Navadan, der har hovedkontor i Taastrup vest for København, op på 20 personer. Til sammenligning har Viking 2.600 ansatte, heraf 400 på hovedsædet i Esbjerg.

Men på messen, der foregår i Tivoli Congress Center frem til torsdag, fylder de lige meget. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11