23948sdkhjf

Ukrainere måtte via Rumænien for at komme på messe

Tre ukrainske personer har lagt krigen i deres hjemland bag sig en kort tid for at repræsentere den britiske virksomhed Seaharmony på en stand på messen Danish Maritime Fair, der finder sted i København i denne uge.

Victoria Bondarchuk, der er business development manager, Oleksandra Sova, marketing manager, og Viacheklav Shmal, it-manager, måtte køre fra Ukraine til Bukarest i Rumænien for at kunne flyve til København.

- Vi er ikke flygtet, understreger Victoria Bondaichuk og fortsætter:

- Vi vender tilbage til Ukraine, men det er umuligt at flyve til og fra Ukraine.

Mens Oleksandra Sova og Viacheklav Shmal bor og arbejder i den ukrainske havneby Odesa, som har oplevet russiske missilangreb, kommer Victoria Bondarchuk fra Irpin, der er en forstad til Kyiv, og som har været udsat for kraftig belejring i starten af krigen, da Rusland invaderede Ukraine nordfra.

- Fra 24. februar til 8. marts, sad vi i beskyttelsesrum. Jeg har oplevet alt fra beskydninger til bombardementer, og jeg måtte rejse derfra i en regn af kugler, det har været helt forfærdeligt, siger Victoria Bondarchuk, der er gravid med sit første barn.

De er alle tre ansatte i den britiske virksomhed Seaharmony, der som mange andre virksomheder har et it-udviklingscenter i Ukraine.

Viser hjelmkamera frem

Med sig på den danske messe har de produktet Seawalker. Det er et system med et hjelmkamera, som udmærker sig ved at sende med så lav båndbredde, at det kan levere videotransmissioner fra et skibs indre, når en person har kameraet spændt på sin hjelm, også selv om der ikke er adgang til særligt meget netkapacitet.

Systemet kan anvendes til inspektion af skibe, eller, som Victoria Bondarchuk forklarer, til at udføre behandling af syge eller tilskadekomne, hvor en læge kan følge med fra en skærm langt væk.

Seaharmony bliver i Nordeuropa distribueret af den danske virksomhed Navadan, og det er Navadan, som lægger stand til at vise Seawalker-systemet frem på messen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14