23948sdkhjf

BLUE FUTURE: Stor lyst til shipping, supply-chain og finansiering

Philip Engelbrecht bliver student på Niels Brocks internationale linje til sommer, og han har stor lyst til shipping

Selvom det stadig hedder 3. G på Niels Brocks handelsgymnasium - så er kursen sat mod det internationale. Det er de tanker, som 19-årige Philip Engelbrecht allerede har gjort sig om fremtiden.

Det internationale trækker i ham, og specielt er det formentligt den finansielle del af shippingverdenen, han går efter.

- Jeg ville egentligt gerne have et sabbat-år efter mange år i skole, men så fik jeg kontakt til en bank i Luxembourg, som gerne vil ansætte unge, og det er jeg i dialog om lige nu, så måske går turen et år til Luxembourg, for at lære noget om investment-banking, inden jeg skal videre.

- Den finansielle verden med det internationale tilsnit, interesserer mig meget, og shipping dernæst lyder meget interessant, siger Philip til Søfart.

Som han selv formulerer det, kunne han godt have taget ud at rejse, men på den måde spilder han jo ikke tiden, og får tilført viden på en anden måde - og tilmed i udlandet.

Til Masterclass

Han har deltaget i en Masterclass i Danske Rederier om den grønne omstilling, og den har gjort ham meget interesseret:

- Jeg synes det lyder virkeligt spændende med den grønne omstilling, med Power-to-X, autonome skibe med videre, og kombineret med noget finansiel viden, kunne det måske være vejen frem, sammen med en shipping-uddannelse, siger han, men påpeger, at han gerne vil give det et års tid mere, inden han endeligt vælger at gå den vej.

- Hvis det lykkes at komme til Luxembourg, så spilder jeg jo ikke tiden. Den viden kan bruges til det meste, men som overordnet mål er shippingvejen meget interessant, og det jeg på sigt stiler efter. Jeg er bare meget ung endnu, så der er rigeligt tid til at bestemme mig og prøve noget af, erklærer han.

Ligger i familien

At det kan ligne en shipping-karriere på sigt, kommer ikke som nogen overraskelse for familien, for faderen har en fortid i Mærsk, og er nu i DSV, så lige nu handler det om at suge viden til sig. Da vi taler med Philip, sidder han og skriver på en stor opgave om subprime-lånene i USA i 2008, og det er alt sammen meget inspirerende.

- Der er så mange spændende elementer i både shipping og i det økonomiske spil. Det gælder også den disruption, der er i supply-chain i øjeblikket, og der kan givetvis komme mere, og det kunne da være en rigtig spændende fremtid at have en rolle i, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156