23948sdkhjf

BLUE FUTURE: Skibsfarten er gået i blodet på Matilde

20 år og uddannet ubefaren skibsassistent på Skoleskibet Danmark. Matilde Olsen har sat kursen mod en shipping-fremtid

For Matilde Olsen er der ikke meget hang til hjemstavnen. Hun har for længst rettet blikket mod de fjerne horisonter. Hun har været med Skoleskibet ’Danmark’ på togt og har undervejs uddannet sig til ubefaren skibsassistent. Det er dog ikke søvejen, hun vil gå, men til gengæld er shipping noget, der taler til hendes indre jeg.

Hun er i gang med den toårige shipping-uddannelse hos Malik Supply og bor derfor i Aalborg, hvor de har hovedkontor.

- Jeg har altid vidst jeg ville arbejde i shipping, og overvejede at gå efter en maskinmester-uddannelse. Jeg kan godt lide det praktiske, men det er for længe for mig at være til søs, så jeg valgte at gå efter et job i branchen på land, og det passer mig rigtigt godt, for det er også praktisk og konkret, fortæller hun til Søfart.

Matilde startede som intern i firmaet i et par måneder, og gik efterfølgende over på en traineekontrakt i juli måned 2021 som bunkertrader.

- Først lærte jeg de helt basale ting; hvilke produkter forhandler vi, hvad koster de og hvilke bevægelser der er i markedet. Og så skal jeg arbejde henimod at opbygge min egen kundeportefølje, siger hun.

Stort ansvar

Matilde er bevidst om, at hun får et stort ansvar på sine skuldre. Men det accepterer hun fuldstændigt, og det er i virkeligheden det, der driver hende.

- Det er motiverende, at man bliver vist den tillid, der er i at få overdraget et ansvar for at ting sker. Der er meget at lære i denne branche, og det kommer løbende med erfaring, siger hun, og fortsætter:

- Der kan være situationer, hvor noget går i hårdknude, og hvor det er ude af dine hænder, men hvor det er dig, der skal håndtere og løse situationen konstruktivt. Det er udfordrende og spændende, siger hun.

Ikke alene

Selvom ansvaret er stort, står hun ikke alene med svære beslutninger. Hvis hun har brug for sparring, står en mentor klar til at hjælpe til. Hun ser frem til at udvide sine kompetencer og viden yderligere indenfor dette felt.

Matilde er vild med Aalborg, hvor hun trives godt. Hun har masser af relationer i forbindelse med sit ophold på Skoleskibet Danmark, og uddannelsen giver qua skoleophold også en masse gode relationer socialt.

Hun ser sig selv i en fremtid, hvor hun er i udlandet og arbejde - i hvert fald i nogle år:

- Mellem ét og fem år i udlandet ville passe mig fint, da jeg gerne vil udvide min horisont og udvikle mig. Jeg kan på lang sigt godt se mig selv som leder i en passende funktion. Det tiltaler mig at have et godt overblik, at kommunikere klart og at lære fra mig. Jeg har altid haft mange jobs ved siden af skole og studier, så jeg er vant til en travl hverdag, hvor tungen også skal holdes lige i munden, siger hun.

Har været afsted

Hun har allerede smagt lidt på, hvad der kan komme på sigt idet hun har været afsted til udlandet i forbindelse med arbejdet.

- Det er så fedt at komme ud og mærke andre kulturer og løse opgaver der. Kompetencerne skal jo komme hen ad vejen, og det kræver noget erfaring, men det er bare med at lære så meget som muligt siger hun.

Matilde Olsen er klart i sit es, og ser uddannelsen som et væld af muligheder, hvor man selv har stor indflydelse på, hvor man gerne vil henad med sin fremtid.

- Uddannelsen giver talrige muligheder. Vil du være bunkertrader, befragter eller operatør, så er det muligt. Det er frihed under ansvar, hvor man lærer at agere selvstændigt. Det er ikke altid en dans på roser, men sådan er det jo i alle jobs. Så længe man tror på sig selv, og tør handle på tingene, skal man nok komme langt, siger Matilde Olsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141