23948sdkhjf

Trainee-uddannelse en stærk vej på karrierestigen

Danske Rederiers shippinguddannelse på to år giver de unge med meget forskellig baggrund et livslangt netværk

Handlekraftige unge, der gerne vil en fremtid i shippingbranchens mangeartede muligheder, har en helt unik chance for et kombineret skole og arbejdsforløb med den to-årige shippinguddannelse.

- Her søger de unge selv en stilling som trainee i et af rederierne i vores medlemskreds, og så går forløbet i gang med hands-on arbejde i rederiet, kombineret med fire ugers skoleophold fordelt på de to år. Her møder de andre unge, og kan derved skabe et helt unikt netværk, som er vigtigt for dem i deres videre karriere, for det er faktisk noget af det, rederierne efterspørger i stigende grad - netværk er vigtigt, fortæller Susan Ea Kirkegaard, der er uddannelseskonsulent i Danske Rederier, til Søfart.

Udvælgelse i rederiet

Det er arbejdspladsen der udvælger de unge.

- En af måderne at vælge på, er ved at lade ansøgerne spille et spil, og så se på, hvordan de unge reagerer, fortæller hun.

Hun fortæller også, at Danske Rederier understøtter Niels Brock’s nye initiativ, fordi mange af de unge efterfølgende så vil søge trainee-uddannelsen. "Så er de jo klædt lidt bedre på til at varetage den to-årige trainee-periode", siger hun, men understreger at den forberedende uddannelse ikke er et must, fordi der er folk med meget forskellige baggrund, som søger trainee-forløbet. Det er langt fra alle unge der kommer lige fra gymnasiet. Det to-årige forløb betales med en løn fra rederiet, der ansætter, og uddannelsen er stærkt populær. Det nuværende hold er på 48 trainees, hvor det forrige hold var på 37.

- Der er brug for arbejdskraften, så det er kun godt at de unge gerne vil shipping, som jo reelt kan føre i mange retninger.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172