23948sdkhjf

Endnu et forgæves forsøg på at slæbe ‘Ever Forward’ fri

Det over 300 meter lange containerskib ‘Ever Forward’ sidder på tredje uge fast i mudderet i Chesapeake Bay.

Det har vist sig betydeligt sværere at få det over 300 meter lange containerskib ‘Ever Forward’ fri af mudderet i Chesapeake Bay, end det var at få søsterskibet ‘Ever Given’ fri i Suezkanalen sidste år. ‘Ever Forward’ ligger på tredje uge dybt begravet i mudderet i havnekanalen ind til Baltimore, hvor skibet kom fra.

Læs også: Forgæves forsøg på at slæbe ‘Ever Forward’ fri

Et forsøg på at udnytte højvande mellem den 3. og 4. april viste sig også at være forgæves, så nu er planen, at ‘Ever Forward’ skal have losset nogle af de lige ved 5.000 containere ombord over på andre skibe eller pramme, så de kan blive sejlet til havnen i Baltimore. Det skriver The Guardian.

Ifølge den amerikanske kystvagt vil der fortsat blive dredged omkring skibet, og de forventer, at det vil tage mindst 14 dage at få fjernet containere nok fra ‘Ever Forward’ til, at der vil blive gjort et nyt forsøg med slæbebåde og slæbepramme på at få ‘Ever Forward’ flydende igen.

Skibets AIS viste, at skibet sejlede med omkring 13 knob, da det forlod den opgravede sejlrende og løb på grund på 7,6 meters dybde. Skibets dybgang var rapporteret til at være 13 meter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095