23948sdkhjf

Mærsk intensiverer jagten på grønt brændstof

Mærsk har underskrevet en partnerskabsaftale med egyptiske myndigheder om etablering af ​​storskalaproduktion af grønt brændstof i Egypten.

A.P. Møller-Mærsk intensiverer nu yderligere sine ambitioner om at være CO2-neutral i 2040. I går underskrev rederiet en samarbejdsaftale med en række egyptiske myndigheder om at afsøge muligheder for storskalaproduktion af grønt brændstof i Egypten.

- Egypten har fremragende betingelser for vedvarende energiproduktion og en ambition om at blive globalt førende i den grønne energiværdikæde. Vi er meget begejstrede for at kunne udforske disse muligheder sammen, fortæller Henriette Hallberg Thygesen, CEO, Fleet & Strategic Brands, Maersk i forbindelse med underskrivelsen af aftalen..

Parterne vil i første omgang undersøge mulighederne for en egyptiskbaseret brint- og grønt marinebrændstofproduktion drevet af vedvarende energi.  Mærsk har forpligtet sig til at aftage dette brændstof.

- Tilgængeligheden af ​​grøn energi og brændstof i tilstrækkelige mængder og til konkurrencedygtige priser er den største enkeltstående udfordring for dekarboniseringen af ​​global skibsfart, påpeger Henriette Hallberg Thygesen.

Hun tilføjer, at Mærsk har til hensigt at bruge sine globale forretningsrelationer til at udforske lignende muligheder i andre regioner med potentiale for udvikling af vedvarende energi for at sætte yderligere skub i produktionen af ​​grønne brændstoffer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094