23948sdkhjf

Britisk familiefond køber stort ind i dansk satellit-virksomhed

Danske GomSpace har gennemført en rettet aktieemission og får derved tilført ny kapital øremærket til driften.

Det fortæller GomSpace i en børsmeddelelse.

Den britiske familiefond The Hargreaves Family No. 14 køber aktier i den danske satellitvirksomhed for 103 millioner svenske kroner, svarende til 20 procent af den eksisterende aktiekapital.

- Rummet i dag er mere end science fiction. Det er et område med stort potentiale. Menneskeheden ridser i overfladen i brugen af ​​rummet og satellitter. Jeg er begejstret for, at GomSpace har budt mig velkommen som aktionær, siger Peter Kendal Hargreaves, medstifter af Hargreaves Landsdown, en af ​​Storbritanniens største finansielle virksomheder, og partner i Blue Whale Capital.

Hos GomSpace udtrykker man stor tilfredshed med at få en stor investor med langsigtet perspektiv med ombord. Den tilførte kapital via emissionen udgør lige under 70 millioner kroner.

- Vi er meget glade for at kunne byde en så sofistikeret investor velkommen som ny storaktionær i selskabet og dermed validere vores forretningsmodel og potentiale i de kommende år, siger Niels Buus, CEO for GomSpace.

GomSpace blev i maj 2021 udvalgt som teknologi-partner i det spanske Startical-projekt og landede en kontrakt på 14,5 millioner euro, godt 107 millioner kroner.

GomSpace er netop nu i gang med at udvikle og producere tre satellitter til Startical-projektet. Når projektet går videre i næste fase, så skal der produceres et sted mellem 200-400 satellitter.

Det vil transformere virksomheden i stor grad, hvis GomSpace lander hovedkontrakten på Startical-projektet. Men alene udviklingsarbejdet og teknologien, som nu skal udvikles, kommer til at give virksomheden stærke kommercielle kort på hånden i de kommende år.

Startical er et spansk konsortium, der sigter efter at skabe et banebrydende globalt navigationssystem til luftfarten leveret fra rummet. Det kan skabe nye og mere bæredygtige flymønstre, når kommunikationen sikres af et stort netværk af satellitter. Virksomhederne bag er Indra og Enaire.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094