23948sdkhjf

Milliarder skal give forsvaret et løft

Både i år og næste år afsætter regeringen 3,5 milliarder kroner til et løft af det danske forsvar.

Set i lyset af den russiske invasion i Ukraine har den socialdemokratiske regering og Venstre, SF, Radikale Venstre og Konservative indgået en aftale om at give forsvaret et løft på 3,5 mia. kroner i år og til næste år. På længere sigt er det hensigten at det danske forsvarsbudget lander på 2 pct af BNP inden udgangen af 2033.

- Der er tale om et historisk løft af Forsvaret, som kommer på en alvorlig og bekymrende baggrund med Ruslands invasion af Ukraine. Derfor er den politiske aftale om at styrke Forsvaret nødvendig og rigtig for Danmarks og Europas sikkerhed, siger forsvarschef, general Flemming Lentfer i forbindelse med indgåelsen af aftalen.

Hvad den fremtidige styrkelse af Forsvaret konkret vil indeholde, vil bero på kommende aftaler, når der skal forhandles politisk om et kommende forlig. Det er derfor heller ikke kendt, hvad aftalen kommer til at betyde for det danske søforsvar.

- Det er et stærkt udgangspunkt for Forsvarets udvikling. Der er noget, der kan tages hånd om allerede nu. Vi skal finansiere de skærpede beredskaber som dele af Forsvarets enheder er sat i som følge af den ændrede sikkerhedssituation og afledte indsatser, uddyber forsvarschef, general Flemming Lentfer.

I forbindelse med aftalen har parterne også besluttet, at der den 1. juni 2022 afholdes en

folkeafstemning om at afskaffe de danske forsvarsforbehold. Desuden skal der også arbejdes på at finde erstatninger for gas, der importeres fra Rusland.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125