23948sdkhjf

Ny norsk kystruteoperatør kan blive ramt af sanktioner mod Rusland

Det norske trafikministerium (Samferdselsdepartementet) er ifølge det norske medie Finansavisen i dialog med Havila Kystruten efter Ruslands invasion af Ukraine.

Udrulningen af sanktioner mod Rusland som reaktion på aggressionen mod Ukraine kan nemlig også komme til at involvere det russiske leasingselskab, Havila Kystruten leaser sine fire nye kystpassagerskibe fra til den samfundsbegrundede trafik langs Norges kyst fra Bergen til Kirkenes.

Det russisk leasingselskab GTLK har således finansieret rederiets fire nybygninger, hvor af foreløbigt kun en er leveret. 

Endnu uafklaret

Samferdselsdepartementet siger til avisen, at der på nuværende tidspunkt ikke kan gives noget klart svar om mulige konsekvenser, men at operatøren, altså Havila Kystrutens finansiering, ikke er reguleret i koncessionsaftalen med staten.

Finansavisen spørger skibsreder i Havila Kystruten Per Sævik om det i den nuværende situation ikke vil være risikabelt for den norske stat at fortsætte med indirekte at betale penge til et russisk selskab. Hertil svarer Per Sævik:

- Det er indtil videre bare spekulationer. Foreløbigt er vi ikke påvirket, men vi er forberedte på, at situationen kan ændre sig.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078