23948sdkhjf

Estisk fragtskib rammer mine i Sortehavet og synker

Alle seks besætningsmedlemmer skulle ifølge rapporter være reddet.

Det estiske stykgodsskib ’Helt’ er i går blevet sænket i Sortehavet ud for Ukraines kyst efter en eksplosion, rapporterede de ukrainske avnemyndigheder.

Ifølge flere medier var alle seks besætningsmedlemmer i stand til at forlade skibet, og ukrainske embedsmænd siger, at de senere blev reddet.

Det estisk ejede skib, som sejlede under Panama-flag, menes at have ramt en mine omkring 20 sømil ud for Odessa, hvorved det fik et hul under vandlinjen.

Ifølge Ukraines statslige grænsevagttjeneste blev ’Helt’ taget som gidsel af den russiske flåde i går for at "bruge den som et skjold for at gemme sig bag den for de ukrainske antiskibsvåben."

Nyheden kommer blot et døgn efter, at den bangladeshisk-ejede bulker ’Banglar Samriddhi’ blev ramt af et missil i ukrainsk farvand og dræbte et af dets besætningsmedlemmer. Skibet har været strandet i Olvia havn i Sortehavet, siden Rusland invaderede Ukraine for ni dage siden.

NATO advarede mod miner

NATO, hvis medlemskab omfatter Estland, havde i forgårs advaret skibsfarten om risikoen for miner i Sortehavet.

”Der er udstedt et stort antal navigationsadvarsler, der dækker en række advarselsområder, herunder minefareområder. Skibsfarten opfordres til at holde sig godt informeret om disse og holde sig godt på afstand af områderne samt krigsskibe og andre militære fartøjer,” udtalte NATO i en opdatering.

Kommenter artiklen (3)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172