23948sdkhjf

Norden optimerer skibsporteføljen med grønne indkøb

Alene i Q4 har Norden gennemført ti handler, der ifølge selskabet har givet en betydelig gevinst.

Det betaler sig at handle i tide. Det er devisen i rederiet Norden, der i deres asset management-afdeling konstant har fokus på, hvordan selskabets flåde kan optimeres mest muligt - både når det gælder salg og fornyelse.

Alene i 4. kvartal 2021 har Nordens Asset Management-team foretaget 10 transaktioner, der udnytter efterspørgslen på tørlast samtidig med, at tankporteføljen er optimeret i overensstemmelse med Nordens klimaforpligtelser.

Ifølge en meddelelse fra selskabet har Norden udnyttet de seneste års prisstigninger til  at sikre betydelige overskud på salg af fire skibe i løbet af 4. kvartal 2021. Norden forventer, at de fire salg vil få positiv indflydelse på selskabets bundlinje for 2022.

Læs også: Norden sælger skibe i et hæsblæsende tempo

Norden er også engageret i den grønne omstilling og her har selskabet skilt sig af med et par ældre tankskibe og erstattet dem med mere brændstofeffektive skibe. Desuden er porteføljen udvidet med to brugte MR-tankskibe bygget i 2020 samt to lejede nybygninger, som er planlagt til levering i 2023. 

- Vi optimerer vores tankskibsportefølje med moderne ECO-fartøjer som en del af vores klimastrategi, da vi mener, at kunderne i stigende grad vil favorisere skibe med de laveste emissioner, siger Henrik Lykkegaard Madsen, Head of Asset Management i en meddelelse.

Efter de seneste transaktioner ejer Norden 12 tørlastskibe og 18 produkttankskibe med option på at erhverve yderligere 72 skibe gennem købsoptioner på lejede skibe.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.142